Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Juomapullot uhanalaisten puolella

Syksyisille kävely- tai sieniretkille sopii seuraksi Suomen luonnonsuojeluliiton ja SIGGin yhteistyössä lanseeraama Uhanalaiset-juomapullosarja. Pullojen pintaa koristaa kaksi metsiemme uhanalaista lajia, liito-orava ja töyhtötiainen.

Metsätaustassa kuvattuna Uhanalaiset-juomapullosarjan pullot. Pulloissa valkealla pohjalla liito-oravan ja töyhtötiaisen piirroskuvat.

Harmaaturkkinen ja suurisilmäinen liito-orava ja päälaen tupsustaan tunnistettava töyhtötiainen ovat kumpikin kärsineet elinympäristöjensä, monimuotoisten vanhojen metsien katoamisesta. Samoin on käynyt monille metsälajeille, Suomen uhanalaisista lajeista kolmasosa elää metsissä. Uhanalaistumiskehityksen ensisijainen syy on voimakas metsien talouskäyttö, joka on johtanut metsäluonnon yksipuolistumiseen ja lajien elinympäristöjen pirstoutumiseen.

Pullojen SIGG-tuotemerkkiä Suomessa edustavan Bonge Oy:n toimitusjohtaja Joonas Teeriaho kertoo luonnon monimuotoisuuden puolustamisen olevan luonteva osa toimintaa:

“Kaikki Bonge Oy:n toiminta nojaa ja perustuu ihmisten mahdollisuuteen ja tarpeeseen nauttia luonnosta vastuullisesti – retkeilemällä, vaeltamalla, ulkoilemalla ja luonnossa oleskelemalla – koemme siksi olevamme myös velvollisia toimimaan luonnon monimuotoisuuden säilymisen eteen. SIGG on vanhin tuotemerkkimme ja hyvä esimerkki sellaisista pienistä teoista, joilla korvataan kertakäyttökulttuuria maailmassa ja tehdään kestävämpiä valintoja.”

Bonge Oy toteuttaa vuosittain hyvää tekeviä pulloja erilaisille järjestöille ja muille tahoille. Uhanalaiset-pullosarjassa ja yhteistyössä Luonnonsuojeluliiton kanssa korostuu paitsi luonnon monimuotoisuuden puolustaminen, myös toive kertakäyttökulttuurin vähentämisestä.

”Olemme sitoutuneet valmistamaan vuosittain pulloja, joiden myyntituotoista suurin osa lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen tai yleishyödyllisille tahoille. Yhteistyö Suomen Luonnonsuojeluliiton kanssa oli pitkään meillä tähtäimessä ja kuullessamme Uhanalaiset-kampanjan suunnitelmista, olimme välittömästi valmiita sukeltamaan mukaan. Pullojen avulla pääsemme yhdessä kertomaan ja tiedottamaan uhanalaisista lajeista kuluttajille, korvaamaan kertakäyttöisiä pulloja maassa, jossa on maailman paras hanavesi, sekä lahjoittamaan rahaa Luonnonsuojeluliiton tarpeelliseen työhön”, kertoo Joonas Teeriaho.

Uhanalaiset-juomapullosarjan pullot on valmistettu 100% kierrätysalumiinista. Kiertotalous on yksi osa keinovalikoimassa luontokadon pysäyttämiseksi. Jokaisen pullon hinnasta 5 euroa ohjataan Luonnonsuojeluliiton työhön monimuotoisen luonnon puolesta. Upeat kuvitukset on hyväntekeväisyystyönä luonut Oona Himanen. Löydät pullot omaksesi esimerkiksi Luontokaupasta: luontokauppa.fi.

Jaa sosiaalisessa mediassa