Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Luon­non­suo­je­lu­liit­to painottaa kaivostyötä ja valitsi uusia jäseniä hallitukseen

Suomen luonnonsuojeluliiton valtuusto kokoontui Orivedellä. Ensi vuoden kärkiteemaksi valittiin kaivosten ympäristöhaittojen vähentäminen. Luonnonsuojeluliiton työn tavoitteena on ilmastokriisin ja luontokadon pysäyttäminen. Syysvaltuusto valitsi myös neljä uutta hallituksen jäsentä.

valtuusto
Luonnonsuojeluliiton syysvaltuusto pidettiin Orivedellä. Kokous oli hybridi ja puolet osallistuivat etäyhteyksien kautta. Kuvassa osa valtuutetuista sekä työntekijöitä.

Suomen luonnonsuojeluliiton valtuusto kokoontui 20.–21.11.2021 Orivedellä. Kokous toteutettiin hybridinä eli osa osallistui etäyhteyksien avulla. Suomen luonnonsuojeluliiton syysvaltuuston kokouksessa puhetta johti Riitta Lunti Puumalasta. Paikalla olivat kaikki piirit.

Luonnonsuojeluliiton hallitukseen valittiin vuosille 2022–23 uusina jäseninä Pekka Heikura Orivedeltä, Heikki Kurkela Kauniaisista sekä Riku Lumiaro Espoosta. Uudelleen valittiin Mirja Suhonen Porvoosta ja Sampo Jaakkola Kuopiosta. Vuoden 2022 ajaksi valittiin Jyrki Mäkelä Kuusamosta.

Hallituksen varajäseniksi valittiin Jouni Lamminmäki ja Katja Samsten. Hallituksen jäseninä jatkavat edelleen puheenjohtaja Harri Hölttä, varapuheenjohtaja Johan Heino sekä Tapio Lindholm ja Allan Metsähuone.

Valtuusto hyväksyi Luonnonsuojeluliiton ensi vuoden toimintasuunnitelman ja budjetin. Ensi vuoden kärkiteemalle, kaivosten ympäristöhaittojen vähentämiselle, myönnettiin lisäbudjetti. Liitto teki myös julkilausuman kaivoslaista ja erosi kestävän kaivostoiminnan verkostosta.

”Suojelukärkemme ovat luontokato, ilmastokriisi ja kaivokset sekä seuraaviin eduskuntavaaleihin valmistautuminen. Näiden asioiden takia Luonnonsuojeluliitto toimii maalla, vedessä ja ilmassa”, sanoo ympäristöpäällikkö ja väliaikainen toiminnanjohtaja Tapani Veistola.

Seuraavan vuoden liittokokoukseen varauduttiin lähettämällä sääntömuutoksia tarkastukseen ja kevätvaltuuston kautta liittokokoukseen.

Luonnonsuojeluliiton valtuustoon kuuluu 23 jäsentä sekä näiden varajäsenet. Edustettuna on myös nuorisojärjestö Luonto-Liitto. Valtuusto kokoontuu kaksi kertaa vuodessa.

Lisätietoja:

  • Riitta Lunti, valtuuston puheenjohtaja, p. 050 368 9829
  • Harri Hölttä, hallituksen puheenjohtaja, p. 040 722 9224, harri.holtta@sll.fi
  • Tapani Veistola, va. toiminnanjohtaja, p. 0400 615 530, tapani.veistola@sll.fi

Jaa sosiaalisessa mediassa