Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Työ- ja elin­kei­no­mi­nis­te­riön su­ju­voit­ta­mis­ky­se­ly

Luonnonsuojeluliitto esitti työ- ja elinkeinoministeriön kyselyyn yrityssääntelyn sujuvoittamisesta valtion ympäristöhallinnon kokoamista yhdeksi lupa- ja valvontavirastoksi.

24.6.2021

Va. toiminnanjohtaja Tapani Veistola täytti TEMin kyselylomakkeen.

Valtion lupa- ja valvontavirasto LUOVA oli jo Sipilän hallituksen suunnitelmissa. Se yhdistäisi ELY-Y:t ja aluehallintovirastot sekä Tukesin eräät toiminnot (mm. kaivosluvituksen) yhden katon alle. Tällöin saataisiin koko asiantuntemus käyttöön: esimerkiksi tehtaan tunteva luvittaja ja valvoja voisivat tehdä parempaa yhteistyötä. Erikoisosaajat saataisiin koko maan käyttöön olivatpa he hallinnollisesti tai maantieteellisesti missä vaan. Tiedonkulku, yhteistyö ja yhden luukun menettelyt paranisivat. Se nopeuttaisi ympäristöllistä luvitusta ja valvontaa sekä parantaisi tuloksia.

 

Lisätietoja

Ympäristöpäällikkö, va. toiminnanjohtaja Tapani Veistola

Jaa sosiaalisessa mediassa