Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Kansainvälisen luon­non­suo­je­lu­lii­ton maa­il­man­kongres­sin äänestys

Luonnonsuojeluliitto on Kansainvälisen luonnonsuojeluliiton (IUCN) perustajajäsen. Maailmankokouksen pääasiakirjojen äänestykset järjestettiin koronan takia sähköisesti. SLL tuki muita esityksiä, mutta äänesti jäsenmaksuissa tyhjää kiinnittäen huomiota jäsenvaltioidenkin budjettihaasteisiin.

IUCN maailmankokouksen logo

IUCN:n maailmankokouksen sähköiseen äänestykseen jätetyt lausumat

IUCN:n maailmankokous siirtyi viime vuodesta tähän vuoteen koronan takia. Syksyllä nähdään onko kokouksessa joku osuus Marseillessa vai etänä. Kuitenkin pääasiakirjat, kuten toimintasuunnitelma (Nature 2030), budjetti, jäsenmaksuohje, eri työryhmien tehtävät ym. päätettiin hoitaa sähköisenä äänestyksenä jo helmikuussa 2021.

SLL tuki 9.2.2021 kaikkia esityksiä, mutta äänesti jäsenmaksuohjeessa tyhjää. Liitto jätti pöytäkirjaan seuraavat äänestysselitykset:

D01 – IUCN Programme 2021-2024 Section 4.4 Climate: Suomen luonnonsuojeluliitto (The Finnish Associiation for Nature Conservation) would like to highlight the urgent need of best practices for Nature-based Solutions. Member States are making their adaptation strategies, but they lack good examples for their implementation work.

D01 – IUCN Programme 2021-2024 Section 6 Enablers. The IUCN is very good in promoting Red Books, but more media and social media work is needed to raise awarness. Many people don’t know IUCN well yet. We have seen that there are people in even relevant ministeries who don’t know enough about IUCN. (One special way to educate Governments is to invite national specilists to work in the IUCN.)

D03 – IUCN Membership Dues Guide: Suomen luonnonsuojeluliitto (The Finnish Associiation for Nature Conservation) would like to remind about budget problems in even many Member States, also due to Covid-19. With so high membership fees it is not realistic to get more Governments to members. Many NGOs have the same financial challenges. That is why the possibilities also to raise membership fees are very limited in the near future.

Luonnonsuojeluliiton äänet antoi suojelupäällikkö Tapani Veistola. Valmistelussa olivat IUCN:n Suomen jaoston puheenjohtajana toimiva toiminnanjohtajamme Päivi Lundvall ja SLL:n varsinainen jaoston jäsen Olli Turunen.

Lisätietoja

Toiminnanjohtaja Tapani Veistola

Jaa sosiaalisessa mediassa