Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Millainen hetki suolla on pysäyttänyt sinut?

Luonnonsuojeluliitto kutsuu suomalaiset osallistumaan #hetkisuolla-kuvahaasteeseen. Osallistu haasteeseen julkaisemalla kuva ja tarina mieleenpainuneesta hetkestä suolla. Näytetään yhdessä, kuinka kauniita ja monipuolisia suot ovat!

Kuva: Antti Viisteensaari

Aamu-usva auringonnousun värjäämällä suolla, sääksenpoikasten lentoharjoituksia tai suokukkojen soidin. Suolla voi kokea monenlaisia elämyksiä, mutta jo suon tuoksu, värit ja ikiaikainen tunnelma tekevät suolla retkeilystä ainutlaatuisen kokemuksen. Lisäksi soiden kirjo on laaja, ja erilaisilla soilla on erilainen lajisto. Haluamme näyttää nyt sen kaikessa laajuudessaan, mutta tarvitsemme siihen apua.

Luonnonsuojeluliitto kannustaakin suomalaisia jakamaan sosiaalisessa mediassa omia muistojaan soilta tunnisteella #hetkisuolla. Tähän mennessä kertyneistä hetkistä huomaa, että suot koetaan sekä rauhoittaviksi että jännittäviksi paikoiksi. Monessa tarinassa on mukana yllättävä uppoaminen, mutta yhtä monessa ihastellaan soiden mykistävää ja rauhoittavaa kauneutta.

Suojellaan soita

Soidensuojelu hyödyttää sekä ilmastoa, luontoa että vesistöjä. Luonnonsuojeluliiton Irti turpeesta -kansalaisaloite tähtää turpeen energiakäytön lopettamiseen. Kuvia jakaessa voit kannustaa muita paitsi jakamaan muistoja, myös suojelemaan soita allekirjoittamalla kansalaisaloitteen. Muista silloin käyttää myös tunnistetta #irtiturpeesta.

Näytetään, miksi suot ovat suojelemisen arvoisia!

Allekirjoita aloite täällä.

Lisätietoja

Viestinnän asiantuntija Oona Lohilahti

  • +358 40 632 7004
  • oona.lohilahti(a)sll.fi

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lahjoita soille!

Tukemalla Luonnonsuojeluliiton suotyötä olet mukana suojelemassa jäljellä olevia arvokkaita soitamme. Lahjoituksilla kampanjoimme soiden puolesta, kartoitamme suoluontoa, neuvottelemme arvokkaiden soiden säilymisestä ja viemme tietoa soista päättäjille niin ministeriöihin, eduskuntaan kuin kuntiinkin.

Kuva: Ville Kangas

Tee kertalahjoitus metsille, vesille ja soille