Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Suomen luonnon päivänä myös runoillaan ja palkitaan

Kuva: Eeva Mäkinen/Suomen luonnon päivä

Suomen luonnon päivä on luonnon oma juhlapäivä, jota vietetään aina elokuun viimeisenä lauantaina. Luontoa juhlitaan jälleen ensi lauantaina 29. elokuuta. Suomen luonnonsuojeluliitto kannustaa kaikkia suomalaisia ulos ja nauttimaan loppukesäisen luonnon antimista.

”Luonto tarjoaa koko Suomessa nyt antejaan ja luonnossa liikkujille hyvää oloa. Kiitollisuuttakin tuntien voi kansallista merkkipäivää hyvin juhlia yksityisesti ja läheisten kanssa. Luonnosta on ollut paljon iloa tänä vuonna. Sääkin vaikuttaisi suosivan päivän viettoa”, ennakoi Suomen luonnonsuojeluliiton viestintäpäällikkö Matti Nieminen.

Luonnonsuojeluliitto järjestää paikallisia tapahtumia ja retkiä koronapandemian takia hyvin harkitusti. Paikallisesti kuitenkin esimerkiksi ennallistetaan soita, tutustutaan iltayöllä lepakoihin ja tunnistetaan sieniä.

Suomen luonnonsuojeluliitto jakaa vuotuiset ympäristöpalkintonsa Kumpulan kasvitieteelllisellä puutarhalla. Koronan takia yleisöllä ei ole mahdollisuutta osallistua palkintojen jakoon. Niitä jaetaan kolmessa sarjassa: perinteikkäimmän Ympäristöpalkinnon lisäksi palkitaan vuoden Ympäristöavaus sekä Kultainen sulka -lehdistöpalkinto.

YLE Radio Suomen lähetyksessä klo 14-15 Suomen luonnon päivän suojelija, runoilija ja tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio julkistaa myös luontorunokilpailun voittajan. Suomen luonnon päivän kunniaksi järjestettyyn runokilpailuun osallistui yli 3000 suomalaisten kirjoittamaa runoa luonnosta.

Suomen luonnon päivä on kansallinen merkkipäivä. Sisäministeriö on suosittanut liputtamaan Suomen luonnolle elokuun viimeisenä lauantaina vuodesta 2017 alkaen. Suomen luonnon päivänä lipun voi kiinnittää vaikka retkireppuun tai maalata poskeen. Oman luontojuhlan tunnelmat voi jakaa aihetunnisteilla #luonnonpäivä #liputanluonnolle.

 

Lisätietoja:

Suomen luonnon päivän verkkosivut: suomenluonnonpaiva.fi

Suomen luonnonsuojeluliiton tulevia tapahtumia: sll.fi/tapahtumat

Suomen luonnon päivän kunniaksi järjestetystä luontorunokilpailusta voi lukea tarkemmin Luonnonkirjo-verkkolehdestä (18.8.2020)

 

Jaa sosiaalisessa mediassa