Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Kuulumisia en­nal­lis­ta­mis­koh­teil­ta

Julkaistu alunperin Hiilipörssin verkkosivuilla 22.5.2019

Kesän korvalla on hyvä selvittää, missä ennallistamistoimissa mennään eri kohteilla. Tässä lyhyt katsaus tulevan kesän tähän mennessä varmistuneisiin ennallistamistoimiin. Jos sinulle on jo nimetty Hiilipörssisuo, oman kohteesi nimi löytyy osakekirjasta, jonka olet saanut sijoituksestasi. Joutenneva-Tummunnevalla ennallistamistöiden aloitus viivästyi. Ensimmäisestä kohteesta neuvoteltaessa halusimme päästä maanomistajan kanssa molempia tyydyttävään sopimukseen, joten itse ennallistamistyöt pääsevät toden teolla käyntiin.

Kesän korvalla on hyvä selvittää, missä ennallistamistoimissa mennään eri kohteilla. Tässä lyhyt katsaus tulevan kesän tähän mennessä varmistuneisiin ennallistamistoimiin. Jos sinulle on jo nimetty Hiilipörssisuo, oman kohteesi nimi löytyy osakekirjasta, jonka olet saanut sijoituksestasi.

Joutenneva-Tummunnevalla ennallistamistöiden aloitus viivästyi. Ensimmäisestä kohteesta neuvoteltaessa halusimme päästä maanomistajan kanssa molempia tyydyttävään sopimukseen, joten itse ennallistamistyöt pääsevät toden teolla käyntiin todennäköisesti vasta ensi talvena. Kuivan kesän sattuessa suolle pääsee mahdollisesti puun kaatoon jo loppukesästäkin. Projekti alkaa puiden poistolla, jonka jälkeen suolta tukitaan ojia.

Kempaksella töihin päästiin jo viime syksynä, jolloin alueella tukittiin rimpinevoan reunaojia. Juhannuksen jälkeen suunnitellaan kohteen jatkotoimenpiteitä ja ennallistamista päästään jatkamaan loppukesästä.

Heinäveden molemmilla kohteilla on tehty kevään kuluessa valmistelevia töitä, ja puustoa on kaadettu käsipelillä patomateriaaliksi. Vihtarin ja Jyrkylin ennallistamiset on tarkoitus toteuttaa lihasvoimin.

Viimeisin varmistunut pörssikohde on Luonnonperintösäätiön omistuksessa oleva Syväjoensalo, jolla ennallistamisen suunnittelu aloitetaan maastokäynnillä juhannuksen jälkeen. Julkaisemme Syväjoensalosta tarkemman kohde-esittelyn kuvien kanssa maastokäynnin jälkeen tuoreiden kuvien kanssa. Kohteesta voi jo lukea Luonnonperintösäätiön nettisivuilta.

Edellä listattujen lisäksi neuvottelut ennallistamisesta ovat käynnissä useammallakin kohteella, toivottavasti pääsemme kertomaan uusista alueista mahdollisimman pian!

Jaa sosiaalisessa mediassa