Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

80-vuotias Luon­non­suo­je­lu­liit­to juhlii lauantaina Ruissalossa

Suomen luonnonsuojeluliitto juhlii 80-vuotista taivaltaan Turun Ruissalossa lauantaina 25.8. Suomen perinteikkäin ympäristöjärjestö viettää samalla Suomen luonnon päivää järjestäen luontotapahtuman kaikenikäisille.Illalla on luonnonjuhla, jossa esiintyy muun muassa Egotrippi. Liitto jakaa illalla myös vuotuiset ympäristöpalkintonsa.

Kuvassa Luonnonsuojeluliiton norppamaskotti, josta on tullut vuosikymmenten saatossa suomalaisen luonnonsuojelun symboli. Kuvaaja: Emmi Holopainen / Luonnonsuojeluliitto
Kuva: Emmi Holopainen

Lauantaina Turun Ruissalossa juhlitaan luontoa ja luonnonsuojelua. Päivällä Kansanpuistossa klo 11-16 liitto järjestää monipuolista luontotoimintaa kaikenikäisille. Päivä alkaa lipun nostolla Suomen luonnon kunniaksi. Ohjelmassa (liitteenä) on muun muassa opastettuja miniretkiä, luontokuvausta, lastenmusiikkia, ja kymmenet luontoon liittyvät tahot esittelevät toimintaansa.

”Suomen kaunis luonto on juhlimisen arvoinen. Toivomme, että luonto kiinnostaa Turussakin ja mahdollisimman moni osallistuu päivän viettoon osoittaen samalla luonnon tärkeyden. Olemme valinneet viime vuonna Ruissalon yhdeksi Suomen uhatuista 100 luontohelmestä. Elokuun viimeinen viikonloppu on hieno ajankohta tutustua sen poikkeuksellisen monimuotoiseen luontoon. Haluamme tehdä tämän luontoa kunnioittaen”, sanoo Suomen luonnonsuojeluliiton viestintäpäällikkö Matti Nieminen.

Päivällä Kansanpuistossa, illalla Ruissalon Telakalla

Päiväohjelma Kansanpuistossa kestää klo 11-16. Illalla klo 18 alkaa Ruissalon Telakalla maksuton Luonnon ilta, jossa jaetaan myös ympäristöpalkinnot. Tapahtumassa esiintyvät Egotripin lisäksi progeyhtye Sammal, stand up -koomikko Iikka Kivi ja maailmanluokan nykytanssia esittävä Susanna Leinonen Company. Tapahtuman juontaa suuri saimaannorppien ystävä, näyttelijä Jarmo Mäkinen.

Suomen luonnonsuojeluliitto kutsuu Suomen luonnon päivänä mukaan myös uusia jäseniä.

”Ei tarvitse olla erityisiä ansioita, jotta voi liittyä Luonnonsuojeluliittoon. Monasti saamme kuulla, että ihmisillä on ollut tähän jokin kynnys. Haluamme olla koko kansan järjestö. Suomessa on arviomme mukaan yli 5 miljoona luonnon ystävää. Luonto tarvitsee nyt ystäviään ja puolustajiaan. Meillä on hommasta 80 vuoden kokemus ja halu yhdessä pelastaa suomalainen luonto”, Luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Harri Hölttä rohkaisee.

Turussa jaetaan perinteikkään Ympäristöpalkinnon lisäksi myös Ympäristöavaus-palkinto ja Kultainen Sulka -lehdistöpalkinto.

”Palkintomme ovat tunnustuksia. Niihin ei liity rahaa. Haluamme antaa tunnustusta kaikkien hyväksi koituvasta luonnon ja elinympäristömme auttamisesta”, Hölttä kertoo.

Suomen luonnon päivänä kannustetaan suomalaisia nauttimaan kansallisherkkuamme mustikkapiirakkaa. Ruissalossakin mustikkapiirakkaa on tarjolla saaren kahdeksassa eri kahvilassa.

80 vuoden komea luonnonsuojeluhistoria

Suomen luonnonsuojeluliitto sai alkunsa Helsingin Säätytalolla jo vuonna 1938. Liitto, sen piirit ja jäsenyhdistykset ympäri maata ovat olleet monessa mukana ylläpitämässä ja edistämässä suomalaisten luontosuhdetta ja luonnon hyvinvointia. Luonnonsuojeluliitto, sen paikallisyhdistykset ja aktiivit ovat esimerkiksi olleet mukana miltei jokaisen kansallispuiston perustamisessa.

Pitkän historian kunniaksi liiton oma Luonnonsuojelija-lehti on koostanut historian merkkipaaluja tuoreimmassa numerossa. Juttu on luettavissa maksutta myös verkossa.

 

Lisää aiheesta

Luonnonsuojeluliiton 80-vuotisjuhlien tapahtumasivu liiton sivulla 
Suomen luonnon päivän verkkosivu 

Liitteenä

Kuva: Ruissalon juhlien esite (PDF)

Kuva: Kuvassa Luonnonsuojeluliiton norppamaskotti, josta on tullut vuosikymmenten saatossa suomalaisen luonnonsuojelun symboli. Kuvaaja: Emmi Holopainen / Luonnonsuojeluliitto

Lisätiedot

Matti Nieminen, viestintäpäällikkö, 050-5642283, matti.nieminen(a)sll.fi
Harri Hölttä, puheenjohtaja, 040-722 9224, harri.holtta(a)sll.fi

Jaa sosiaalisessa mediassa