Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Luon­non­suo­je­lu­lii­ton lausunto eräiden vesilintujen metsästyksen rajoittamisesta

Maa- ja metsätalousministeriölle

Viitaten lausuntopyyntöönne 21.6.2018 Dnro 1167/01.03/2018

Luonnonsuojeluliiton lausunto eräiden vesilintujen metsästyksen rajoittamisesta

Suomen luonnonsuojeluliitto kannattaa esitystä, paitsi että alli tulee rauhoittaa kokonaan myös merialueella – kiintiörajoitus ei ole riittävä suojelukeino. Lajiluetteloon tulee lisätä muutkin uhanalaiset vesilinnut – jouhisorsa (EN), haapana (VU), heinätavi (EN), tukkasotka (EN), nokikana (EN), isokoskelo (VU) ja haahka (VU).

Eräiden mainittujen lajien rauhoittaminen on tärkeää myös siksi, että metsästystilanteissa keskivertometsästäjä ei aina erota syyspuvussa hyvin samannäköisiä lajeja toisistaan. Esimerkiksi punasotka voi tulla ammutuksi tukkasotkana ja tukkakoskelo isokoskelona.

Metsästysrajoitusten lisäksi tarvitaan toki muitakin suojelutoimia. Luonnonsuojeluliitto kannattaa lintuvesien kunnostuksen saamista seuraavan hallituksen kärkihankkeeksi. Metsästyksen rajoitus on kuitenkin nopeimmin vaikuttava, helpoin ja halvin toimenpide mitä näiden uhanalaisten lajien suhteen voidaan tänä syksynä tehdä.

Lisätietoja: erityisasiantuntija Tapani Veistola, puhelin 0400 615 530, tapani.veistola at sll.fi

SUOMEN LUONNONSUOJELULIITTO RY

Harri Hölttä

puheenjohtaja

Jaa sosiaalisessa mediassa