Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Luon­non­suo­je­lu­liit­to suojelee kolme norpille sopivaa pikkusaarta Saimaalla

Kuva: Eero Korhola

Kolme Suomen luonnonsuojeluliiton omistamaa pikkusaarta suojellaan Etelä-Savossa. Kaikki saaret sijaitsevat saimaannorpan keskeisillä levinneisyysalueilla. Saarten suojelu on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden Luontolahjani-kampanjaa.

Suojeltavat pienet saaret sijaitsevat Puumalassa (0,4 ha), Savonlinnassa (0,5 ha) ja Punkaharjulla (0,2 ha). Näiden lisäksi liitolla on omistuksessaan jo yksi saimaannorppasaari myös Taipalsaarella ja yksi on aiemmin myyty osaksi Koloveden kansallispuistoa. Suojelualueiksi rauhoitettavien saarten rannat ovat tärkeitä norpan pesimäpaikkoja ja karvanvaihtoaikaisia levähdyspaikkoja.

”Uhanalainen saimaannorppa tarvitsee jatkossakin vaarallisista pyydyksistä vapaat uimavedet, apua pesintään leutoina talvina sekä rauhalliset pesimä- ja karvanvaihtorannat”, sanoo Luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Harri Hölttä.

Luonnonsuojeluliitto on hankkinut nyt suojeltavat saaret omistukseensa lahjoitusvaroin.

Lisätietoja

Harri Hölttä, Suomen luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja, puhelin 040 722 9224, harri.holtta(a).sll.fi

Kaarina Tiainen, Suomen luonnonsuojeluliiton saimaannorppakoordinaattori, puhelin 050 530 3270, kaarina.tiainen(a)sll.fi

Jaa sosiaalisessa mediassa