Sijainti: Pääsivu

Suomen luonnonsuojeluliiton Lapin piiri ry

 VihervarpusetKuva: Seppo Väinönheimo

Lapin piiri on Suomen luonnonsuojeluliiton alueellinen piiriorganisaatio, jonka pääasiallinen tehtävä on lappilaisen luonnon ja kulttuuriperinnön puolustaminen. Lapin luonnonsuojelualueen paikallisjärjestöt järjestävät aktiivisesti retki- ja muuta toimintaa luonnon ja paikallisten ihmisten hyväksi.

Monimuotoisen lappilaisen luonnon ja puhtaan elinkelpoisen ympäristön puolesta!

Tarja Pasma, Keminsaarten Kuusisaaressa perinnemaisematalkoissa otettu kuva 27.7.2017 kello 16.25. Kuvassa Kuusisaaren länsipuolella olevat saaret.

Kuva: Tarja Pasma, Kemihaaran suot -Natura-alueella sijaitsee Keminsaaret. Kuvassa piirin niittotalkoilla ylläpitämän Keminsaarten Kuusisaaren länsipuolella olevat pikkusaaret 27.7.2017.

 

Katso minidokumentti aiheesta Kaivoshankkeet varjostavat Lapin luontoa.

 

Rovaniemen ja Itä-Lapin maakuntakaavavalmistelu

Lapin liitto käynnisti syksyllä 2014 Rovaniemen ja Itä-Lapin maakuntakaavavalmistelun. Piiri on lausunut kaavaluonnoksesta 9.2.2015 ja kaavaehdotuksesta 1.2.2016.

Lapin maakuntaliiton hallitus on asettanut maakuntakaavaehdotuksen julkisesti nähtäville ja muistutukset tuli antaa 14.9.2016 mennessä. Tämän jälkeen kaava menisi normaalisti Lapin liiton hallituksen ja valtuuston käsittelyyn, mutta kun kaavassa haetaan Naturasta poikkeamista Kemihaaran monitoimialtaan ja Sallatunturin laskettelurinteen vuoksi, tulee siitä pyytää luonnonsuojelulain 66 § mukainen lausunto valtioneuvostolta. Lisäksi VN mahdollisesti pyytää EU:n komission lausunnon Natura-alueiden purkamisesta. Prosessi kestää vuosia ja sen päätyttyä Lapin maakunnan valtuusto kuuluttaa kaavan taas nähtäville.

Lisätietoa kaavoituksesta löytyy Lapin liiton sivulta http://www.lappi.fi/lapinliitto/maakuntakaavoitus/vireilla

 

Pyrimme pitämään verkkosivut ajan tasalla toiminnastamme, mutta joskus viivettä voi olla jopa pari kuukauttakin. Jos sinulla on jotain huomautettavaa sivujen ulkonäöstä, sisällöstä yms. ota yhteyttä piirin toiminnanjohtajaan Tarja Pasmaan, 040 823 2443, lappi@sll.fi.

Suomen luonnonsuojeluliiton Lapin piiri ry


1.5.2017 alkaen

Kansankatu 8, 3. krs.

96100 Rovaniemi

 

+358 40 823 2443

lappi@sll.fi


Toimisto avoinna varmimmin

ma-to 10.00–14.00.

 

 

Olemme myös Instagramissa @slllappi

Liity jäseneksi

Vaihda ekoenergiaan

Luontokauppa

Luonnonsuojelija -lehti