Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Helsingin yhdistys

Helsinki
Navigaatio päälle/pois

Helsingin luonto tarvitsee suojelua

Helsingin luonnonsuojeluyhdistys Helsingfors naturskyddsförening

Lue lisää toiminnastamme Lähiluonto on tärkeä voimavara

Kuva: Sanni Seppo. Viisi pikseliä.

Tervetuloa mukaan toimintaan!

Helsingin luonnonsuojeluyhdistys on keskeinen vaikuttaja luonnon merkityksen huomioimisessa kaupungin suunnittelussa. Olemme myös suosittu retkijärjestäjä, retkillämme pääset tutustumaan asiantuntevien retkioppaiden kanssa Helsingin hienoon luontoon.  

Teemme työtä alkuperäisluonnon monimuotoisuuden ja ekologisen kestävyyden säilyttämiseksi sekä elinympäristön viihtyisyyden lisäämiseksi Helsingissä ja kaupungin omistamilla alueilla. Helsingin luonnonsuojeluyhdistys järjestää seminaareja, teemme luontokartoituksia, järjestämme retkiä, luentoja ja kursseja.
Helsyn erilaisiin toimintaryhmiin voit liittyä ottamalla yhteyttä järjestösihteeriin helsy(at)sll.fi.

Otamme mielellämme vastaan näkemyksiä, toivomuksia ja kehittämisehdotuksia Helsyn toiminnasta.

Helsingin luonnonsuojeluyhdistys ry. perustettiin vuonna 1970 ja olemme Suomen luonnonsuojeluliiton suurin paikallisyhdistys.

Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri ry

Helsingin luonnonsuojeluyhdistys ry

  • [email]
  • 050 3011 633
  • Itälahdenkatu 22 b, 00210 Helsinki

Ajankohtaista

Uutela Nuottasaaren aluevaraus, kannanotto.

Toteutuessaan 30 pienen mökin rakentaminen Nuottasaareen muuttaisi merkittävästi saaren metsäistä luontoa vesilintujen suosimine rantoineen. Mökit, niiden vuokrauskäyttö ja muu toiminta ovat varausalueeseen nähden ylimitoitettuja. Sen seurauksena MajaMajan Oy:n toiminta ulottuisi väistämättä koko saareen.

Lue lisää

Lausunto asetusluonnoksista koskien Uudellemaalle perustettavia valtion luonnonsuojelualueita

Helsingin luonnonsuojeluyhdistys pitää erinomaisen hyvänä sitä, että merkittävä määrä suojelupäätöstä, pitkään odottaneita, alueita lopulta perustetaan lakisääteisiksi suojelualueiksi. Yhdistyksen toimialueella (Helsinki) sijaitsee kaksi perustettavaksi esitettyä aluetta eli Vallisaari sekä Kapellviken. Tuemme lämpimästi molempien alueiden suojelua, mutta Vallisaaren osalta esitämme muutoksia suojelualueen…

Lue lisää

Muistutus Suomenlinna, Vallisaaren ja Kuninkaansaaren asemakaavaehdotuksesta

Helsingin luonnonsuojeluyhdistys (Helsy) on tutustunut Vallisaaren ja Kuninkaansaaren asemakaavaehdotukseen. Muutamat uudet luonnonsuojelualueet ja SL-kaavamääräykset ovat myönteisiä muutoksia kaavaluonnokseen. Kuninkaansaaren pohjoisrannan vanhaan metsään suunniteltu mökkikylä kuitenkin vähentää merkittävästi kaava-alueen luonto- ja maisema-arvoja.

Lue lisää

Eipäs tärvellä aarresaaria

Oli iso ilo, kun Vallisaari ja Kuninkaansaari kolmisen vuotta sitten aukesivat retkeilijöille. Ne ovat osa Suomenlinnan historiallista linnoitusjärjestelmää, mutta vähemmän rakennettuina, vähemmän käytettyinä ja suljettuina sotilassaarina niillä on säilynyt paljon vanhaa…

Lue lisää