Luonnonsuojeluliiton kysymys Fortumin yhtiökokouksessa 2021

Luonnonsuojeluliitto kysyy Fortumilta yhtiön varsinaisessa yhtiökokouksessa, milloin Fortum luopuu Kemijoelle kaavaillusta Sierilän vesivoimalahankkeesta ja lakkaa vastustamasta nykyisten kalatalousvelvoitteidensa päivitystä. Luonnonsuojeluliitto omistaa 10 Fortumin osaketta. Yhtiön on vastattava kysymykseen 19.4.2021 mennessä.

Lue lisää

Valtion on aika käskeä yhtiöitään turvaamaan vaelluskalojen kulku

Luonnonsuojeluliitto vaatii, että valtionyhtiöiden Kemijoki Oy:n ja Fortumin on turvattava vaelluskalojen kulku voimalaitospatojen ohi. Valtio hyväksyi vuosi sitten uudet omistajaohjauksen linjaukset. Ne on aika laittaa toimeen luopumalla Kemijoki Oy:n Sierilän vesivoimalahankkeesta. Yhtiöiden tulee lopettaa myös nykyisten voimaloidensa kalatalousvelvoitteiden parantamisen vastustus.

Lue lisää

Valtiontuet ja European Green Deal

EU:n Green Deal tulee ottaa huomioon valtiontukien reunaehdoissa. Liiton mukaan fossiilisia, turvetta ja pientäkään vesivoimaa ei enää saa tukea. Vety pitää tehdä uusiutuvilla ja akut kestävästi. Metsäbiomassaan tarvitaan tiukemmat kriteerit.

Lue lisää

Pölyttäjästrategian kysely

Suomen pölyttäjästrategiaa valmistellaan sidosryhmäkyselyllä. Liiton vastauksessa korostettiin kaikkien vastuuta ympäristöstä ja esitettiin myös kaavoituksen mahdollisuuksien tarkastelua.

Lue lisää
Ladataan

Valitettavasti hakusi ei tuottanut tuloksia.