Nyt on ilmaston superviikko

Tällä viikolla jokainen meistä voi olla ratkaisemassa ilmastokriisiä. Se onnistuu kahdella tavalla: lähettämällä mielipide ilmastolaista ja tekemällä hallituksen budjettiriihestä ilmastoriihen.

Lue lisää

Luonnonsuojeluliitto: Suden metsästystä ei tule kiirehtiä

Luonnonvarakeskus antoi tänään väliraportin susikannan suotuisan suojelutason viitearvojen määrittelystä. Työ on kuitenkin kesken ja valmistuu vasta vuoden päästä syksyllä. Luonnonsuojeluliiton mielestä suden kannanhoidollista metsästystä ei tule kiirehtiä työn keskeneräisyyden vuoksi. Susien mahdollisesti aiheuttamiin ongelmiin voidaan nytkin puuttua poikkeusluvilla, ellei muita ratkaisuja ole.

Lue lisää

Nyt on vesilain uudistuksen aika

Kiirehdimme vesilain uudistamista kirjeellä oikeusministerille, joka vastaa siitä. Asia koskee esimerkiksi sellaisia patoja, joiden vesitalousluvissa ei ole kalanhoitovelvoitetta. Puuttuvaa velvoitetta kun ei voi päivittää esim. ohitusuoman saamiseksi.

Lue lisää

Vaikeatkin vieraskasvit torjutaan maanomistajan tahdolla ja oikeilla keinoilla

Vielä 1970-luvulla vierasperäisten ja herkästi leviävien kasvien vaaroja ei osattu ennakoida. Suomalaisten puutarhoissa kukkivat monet idän eksoottiset tuontilajit – niin korkealle kurkottavat jättiputket kuin siemenkotia poksauttelevat jättipalsamit. Molemmat ovat nykyään haitallisina vieraskasveina tunnettuja lajeja, joiden hävittämiseen suhtaudutaan yleisesti myönteisesti.

Lue lisää
Ladataan

Valitettavasti hakusi ei tuottanut tuloksia.