Viisi syytä laatia testamentti

Jokaisella aikuisella ihmisellä olisi hyvä olla testamentti, eikä koskaan ole liian aikaista huolehtia siitä, että oma jälki maailmaan on sellainen kuin on toivonutkin.

Lue lisää

Luonnonsuojeluliiton lausunto metsitystuen lopetuksen siirtymäaikaan

Luonnonsuojeluliitto on lausunnossaan maa- ja metsätalousministeriölle huolissaan kustannusvaikutteisen metsitystuen lopettamisesta, sillä se antaa väärän signaalin Petteri Orpon hallituksen sitoutumisesta ilmastotavoitteisiin varsinkin kun korvaavista toimista ei ole sovittu. Hallituksen tulee tehdä ilmastolain mukainen päätös lisätoimista mahdollisimman pian.

Lue lisää

Millaiseen ympäristöhallintoon voi luottaa? Ympäristöjärjestön näkökulma

Luotettava, riippumaton ja riittävillä asiantuntijoilla varustettu ympäristöhallinto on tärkeä kaikille – Suomen luonnolle, kansalaisille, yhtiöille ja niiden rahoittajille. Miten se turvataan uuden hallituksen aikana? Toiminannanjohtaja Tapani Veistolan puhe Pohjoisilla lupa- ja valvontapäivillä, jotka järjestettiin aluehallintovirastojen ja ELY-keskusten ympäristövirkamiehille.

Lue lisää

Luonnonsuojeluliitto ja Lidl pölyttäjäniittyjen puolesta

Pölyttäjäkato on globaali ongelma, jolla on vaikutusta ruoantuotantoon ja kauppojen valikoimaan. Suomessa pölyttäjien määrän vähenemisen keskeisimpiä syitä on niiden elinympäristöjen hupeneminen. Kolmen pölyttäjäniittykohteen ylläpitoa tukeva Lidl kävi elokuussa 2023 tutustumassa Hyvinkään pölyttäjäniittyyn sekä sen konkreettiseen hoitotyöhön, kun niityllä järjestettiin lidliläisten niittytalkoot.

Lue lisää

Muistutus Pohjois-Suomen aluehallintovirastolle liittyen Taivalkosken voimalaitoksen kalauoman rakentamiseen

Suomen luonnonsuojeluliitto vaatii, että aluehallintovirasto hylkää Kemijoki Oy:n hakemuksen kalatien rakentamisesta. Hakemuksen mukaisen kalatien rakentamisen ja toiminnan hyöty yleisille eduille on erittäin vähäinen mutta menetykset ja haitat yleisille eduille erittäin suuret johtuen hankkeen suorista ja epäsuorista vaikutuksista Kemijoen kalatalousvelvoitteen kokonaisvaltaisen muutoksen toteuttamisedellytyksiin.

Lue lisää
Ladataan

Valitettavasti hakusi ei tuottanut tuloksia.