Luonnonsuojeluliitto kannattaa saamelaiskäräjälakia

Suomen luonnonsuojeluliitto tukee parhaillaan eduskunnan käsittelyssä olevan saamelaiskäräjälain hyväksymistä. Lain hyväksyminen edistäisi myös arktisen luonnon suojelua. Yli kymmenen vuoden mittaiseksi venyneen valmistelutyön lopputuloksena lakiesitys on nyt Saamelaiskäräjien hyväksymässä muodossa.

Lue lisää

Ympäristöasiat ratkaistaan kaavoituksella

Toiminnanjohtaja Tapani Veistola piti Luonnonsuojeluliiton puheenvuoron ympäristöministeriön keskustelutilaisuudessa alueidenkäyton suunnittelun lainsäädännön kehittämisestä 3.2.2023. Kaavoitusta pitää kehittää ympäristöongelmien ratkaisemiseksi.

Lue lisää

Vieraslajit ovat luontokadon merkittävimpiä taustatekijöitä – parhaiten haittoja ehkäistään ennakoinnilla

Joulukuussa 2022 päättyneessä YK:n Montreal-Kunmingin biodiversiteettikokouksessa (COP15) päätettiin tavoitteista, joilla pyritään luontokadon pysäyttämiseen vuoteen 2030 mennessä. Luonnonsuojeluliiton VieKas LIFE- vieraslajihankkeen Markus Seppälä ja Titta Vikstedt pohtivat blogikirjoituksessa kokouksen päätösten merkitystä vieraslajien pysäyttämisen kannalta ja arvioivat Suomessa tehtävän vieraslajityön onnistumisia ja kehittämistarpeita.

Lue lisää

Miten kaivosalan kestävyystyötä pitäisi jatkaa?

Luonnonsuojeluliitto ja moni muu järjestö ovat jättäneet Kestävän kaivosteollisuuden verkoston. Kaivosala pohtii nyt sen jälkeistä kestävyystyötä. Olisi kaikkien edun mukaista, että lain minimit ylittävä kestävyystyö jatkuisi Suomessa ja syntyisi keskustelufoorumi, jossa sidosryhmätkin voisivat esittää kriittisiäkin ajatuksia.

Lue lisää

Valkohäntäkauris ja luonnonsuojelu

MItä valkohäntäkauriille pitäisi tehdä? Se on ihmisen siirtämä vieraslaji, jonka kannan kasvu on aiheuttanut monia haittoja. Esitimme MMM:n selvitysmiehille uusia vaihtoehtoja Loimalla järjestetyssä kuulemistilaisuudessa.

Lue lisää
Ladataan

Valitettavasti hakusi ei tuottanut tuloksia.