Tervetuloa testamentti-webinaariin

Osallistu 8.9.2021 järjestettävään testamentti-webinaariimme, jossa varatuomari Piia Jeremejeff kertoo elämän tärkeistä asiakirjoista ja yhdessä tarjoamme vastauksia testamenttilahjoittamista käsitteleviin kysymyksiin.

Lue lisää

Kemijoen viimeisten vapaiden virtojen puolesta soudetaan 6.–7.8.2021

Sierilän vesivoimalaitoshanke uhkaa hukuttaa Kemijoen viimeiset vapaat kosket ja uhanalaista luontoa patoaltaaseen. Luonnonsuojeluliiton Rovaniemen yhdistys järjestää hanketta vastustavan Sieriniemen siunaus -soututapahtuman 6.–7.8.2021. Kemijoki Oy:n suunnittelemaa uutta vesivoimalaa ei tarvita, ja nykyisiin voimalaitoksiin täytyy rakentaa luonnonmukaiset ohitusuomat.

Lue lisää

Alussa oli oja

Koillis-Helsingissä virtaavan Longinojan muodonmuutos sameasta hylkyojasta solisevaksi taimenpuroksi on rohkaiseva todiste siitä, että tulevaisuus ei vain tapahdu, se tehdään.

Lue lisää

Leirielämää saimaannorpan kotivesillä

Luonto-Liiton Savo-Karjalan piirin ja Suomen luonnonsuojeluliiton järjestämä vajaan viikon kestävä norppaleiri 8–12-vuotiaille lapsille pystytettiin saimaannorpan kotivesillä jo kahdeksatta kertaa. Luonnonsuojeluliiton edustajat Kaarina Tiainen, Hanne Kosonen ja Marjaana Kovanen vierailivat leirillä kertomassa saimaannorpasta.

Lue lisää

Eskareiden kanssa vieraslajitalkoissa

Suomen luonnonsuojeluliitto on osana Viekas LIFE -hanketta järjestänyt kesästä 2019 lähtien jo satoja vieraslajitalkoita. Useimmiten talkooporukka koostuu aikuisista paikallisaktiivista – mutta miten sujuu jättipalsamin torjunta päiväkodin kuninkaallisten, eskareiden kanssa? Kokemuksesta kertoo Etelä-Savon aluekoordinaattori Kerttu Hakala.

Lue lisää

Luonnonsuojeluliitto vaatii ympäristötavoitteita EU:n metsästrategiaan

Suomen luonnonsuojeluliiton mielestä perjantaina julkistettavan EU:n metsästrategian täytyy toteuttaa ympäristö- ja ilmastotavoitteita. Se on tärkeää, koska EU:n ilmastopaketin muut osat eivät lupaa metsäluonnolle ja hiilinieluille riittävää turvaverkkoa. Metsästrategian kesäkuinen luonnos oli kuitenkin varsin heikko sisältäessään enimmäkseen ohjeita ja muita keinoja, jotka eivät ole oikeudellisesti sitovia.

Lue lisää
Ladataan

Valitettavasti hakusi ei tuottanut tuloksia.