ICES:n tieteelliset neuvot vuoden 2025 kalastusmahdollisuuksista Itämerellä

Luonnonsuojeluliiton mielestä eduskunnan ei kannata lukita Suomen kantaa lohen ensi vuoden kalastukseen vielä nyt. Olisi parasta katsoa miten lohen nousu tänä vuonna onnistuu ja palata kiintiöihin syksyllä. Silloin vasta komission esityskin tulee. Syksyllä ehdittäisiin ottaa huomioon tämän kesän uudet tiedot ja komission esitys yhtä aikaa.

Lue lisää

Puistot niityiksi ja lähikedot kuntoon

Luonnonsuojeluliitto työskentelee pölyttäjät huomioivien kuntien lisäämiseksi. Naantalissa ja Ylöjärvessä yhteistyö on alkanut jo tänä vuonna. Saako vanhoista pelloista hoitokokeiluilla kukkaniittyjä, miten uusniityn perustaminen onnistuu – entä innostuuko kuntien…

Lue lisää

ICES:n tieteelliset neuvot vuoden 2025 kalastusmahdollisuuksista Itämerellä

Itämeren lohikantojen huono tilanne vaatii sekä lyhyen että pitkän aikavälin toimia. Luonnonsuojeluliitto katsoo, että lohta voisi auttaa kansallisesti tänä kesänä luomalla riittävä valmius pysäyttää pyynti nopeasti, jos lohen nousu alkaa mennä tänäkin kesänä huonosti. Myös lohen kalastuksen alun myöhentäminen kansallisilla päätöksillä olisi lohikannalle hyväksi.

Lue lisää

“Historiallista vain vastuun pakoilu”– ympäristöjärjestöt tyrmistyivät hallituksen metsälinjauksista

Ympäristöjärjestöt ovat syvästi pettyneitä Petteri Orpon hallituksen tänään julkistamiin linjauksiin metsien suojelusta. Järjestöt toteavat, että luonnonmetsien määrä Suomessa hupenee nyt entisestään, kun vanhoja metsiä jätetään hakkuiden piiriin. Erillispäätös suojelusta lähinnä alleviivaa, mitä tullaan jättämään tiukan suojelun ulkopuolelle, eikä tosiasiallinen suojelupinta-ala lisäänny välttämättä lainkaan. Varsinkin yksityismaiden osalta hallituksen päätöksen valmistelu on täysin puutteellista.

Lue lisää

Hallitus petti isoimman ympäristölupauksensa

Valtion vanhojen ja luonnontilaisten metsien suojelu oli Petteri Orpon hallitusohjelman suurin lupaus luonnonsuojelulle. Julkaistujen tietojen mukaan kriteerit vanhoille metsille tulevat olemaan niin tiukat, että kriteerejä täyttäviä metsiä ei Etelä-Suomesta löydy ja paljon arvokkaita metsiä jää suojelematta.

Lue lisää

Luonnonsuojeluliiton lausunto huoltovarmuudesta

Lausunnossaan eduskunnan talousvaliokunnalle Luonnonsuojeluliitto korosti, että turpeen energiakäytöstä ja kaivuusta tulee luopua mahdollisimman pian. Turpeen käyttöön huoltovarmuuspolttoaineena liittyy useita ongelmia ilmasto- ja luontohaittojen, sääherkkyyden, energiajärjestelmän kehityksen ja kustannusten näkökulmasta.

Lue lisää
Ladataan

Valitettavasti hakusi ei tuottanut tuloksia.