Lintujen pesärauhaa vaatii lähes 13 000 ihmistä

Suomen luonnonsuojeluliiton Pesärauhaa-kampanjan tavoitteena on se, että lintujen kiivaimpana pesintäaikana tehtävät metsähakkuut kielletään. Tätä vaativan Pesärauhaa-vetoomuksen allekirjoitti lähes 13 000 ihmistä. Vetoomus luovutettiin linnunpöntön kera ympäristöministeri Krista Mikkoselle tänään. 

Lue lisää

Ympäristöjärjestöt vaativat ilmastokestävää omistajaohjauspolitiikkaa

Valtion omistajaohjausperiaatteet päivitetään syksyn 2019 aikana. Rinteen hallituksella on mahdollisuus osoittaa, että sen ilmasto- ja luonnon monimuotoisuustavoitteet ohjaavat myös valtionyhtiöiden, kuten Vapon ja Kemijoki Oy:n toimintaa. Viisi ympäristöjärjestöä kirjoitti kirjeen omistajaohjauksesta vastaavalle ministerille Sirpa Paaterolle ja ilmasto- ja energiapoliittiselle ministerityöryhmälle.

Lue lisää

Luonnonsuojeluliiton lausunto suden hoitosuunnitelmasta

Suden hoitosuunnitelma on Luonnonsuojeluliiton mielestä edellistä parempi, ja liitto esitti siihen enää hienosäätöä. Kannanhoidollisen metsästyksen jatkotyöryhmä voidaan perustaa vasta kun kanta on nykyistä kestävämpi. Poronhoitoalueen etelärajan siirtoa kannttaisi selvittää tulevaisuutta varten.

Lue lisää

Support and criticism for Commission proposal for Baltic Sea fishing 2020

Helsinki, 4 Sept 2019 - Environmental NGOs The Finnish Association for Nature Conservation, Coalition Clean Baltic and the Fisheries Secretariat welcome the fact that the European Commission proposal for fishing opportunities for 2020 in the Baltic Sea follows scientific advice for the majority of the Baltic Sea fish stocks. However, NGOs strongly question the proposals for a number of stocks, which have not followed the scientific advice, like salmon, western herring and eastern cod.

Lue lisää
Ladataan

Valitettavasti hakusi ei tuottanut tuloksia.