Uhkakuvat rakennusten energiatehokkuusdirektiivistä eivät pidä paikkaansa

Riippuvuutta fossiilisista polttoaineista ja energian tuhlausta täytyy vähentää ilmastosyistä, mutta rakennusten energiatehokkuuden parantamisesta kiittää loppukädessä myös kukkaro. Mediassa on maalailtu kuvaa pakkoremonteista, vaikka todelliset neuvottelut EU:n rakennusten energiatehokkuusdirektiivin päivityksestä vasta alkavat, kun käsittely päivityksen lopullisesta vaatimustasosta siirtyy kolmikantaneuvotteluihin.

Lue lisää

Kova luonto: Mikä on yritysten vastuu luontokadon torjunnassa?

Yritykset tuottavat meille kuluttajille palveluita ja tavaraa. Tähän kuluu luonnonvaroja ja toiminnasta aiheutuu luontohaittoja. Mikä merkitys luonnon monimuotoisuudella on elinkeinoelämälle ja mitä yritykset jo tekevät luontokadon pysäyttämiseksi? Aiheesta kanssamme keskustelemassa Mari Pantsar, joka on toteuttanut ympäristöministeriölle selvityksen elinkeinoelämästä ja luonnon monimuotoisuudesta.

Lue lisää

Marinin hallituksen loppuarvio 

Suomen luonnonsuojeluliitto on arvioinut, kuinka hyvin 10.12.2019 aloittanut Sanna Marinin hallitus on noudattanut omaa hallitusohjelmaansa. Hallitusohjelma on ollut ympäristön kannalta vuosituhannen paras. Sanojen sijaan merkitsevät kuitenkin teot. Onko hallitusohjelman hyvät kirjaukset siis toteutettu?

Lue lisää

Saimaannorppa kiinnostaa päiväkodeissa ja kouluissa – Suomen luonnonsuojeluliitto julkaisi vapaasti käytettävät norppaopetusmateriaalit

Suomen luonnonsuojeluliitto on julkaissut vapaasti hyödynnettävät saimaannorppa-aiheisten oppituntien materiaalipaketit. Valmiin ja ikäryhmittäin räätälöidyn aineiston avulla opettajat ja kasvattajat voivat itse pitää saimaannorppa-aiheisen oppitunnin. Oppilaitokset ja yleisöpaikat voivat myös saada liikuteltavan norppanäyttelyn maksutta käyttöönsä.

Lue lisää

Kova luonto: Mikä on luonnon arvo?

Luonnosta on vihdoin opittu puhumaan pääomana. Nakerrammeko tällä hetkellä luontopääomaamme niin, että se hupenee vaarallisen vähiin? Ja kuka joutuu maksamaan, jos luontokatoa ei saada pysäytettyä? Kova luonto -podcastissa on kanssamme puhumassa rahasta ja luonnosta talouspolitiikan arviointineuvoston pääsihteeri Anni Huhtala.

Lue lisää

Verkkoviestinnän asiantuntija

Haemme verkkoviestinnän asiantuntijaa kehittämään verkkosivustoamme entistä palvelevammaksi ja kiinnostavammaksi. Pesti on vakituinen. Toimistomme sijaitsee Lauttasaaressa ja teemme toistaiseksi töitä hybridisti. Hae tehtävään viimeistään 2.4.2023.

Lue lisää

Kova luonto: Mikä on vihreää energiaa?

Kova luonto -podcastin vieraana on Sitran ilmasto- ja luontotiimin teemajohtaja Lasse Miettinen. Jakson kuunneltuasi tiedät, miten energiantuotanto vaikuttaa luontoon, ja onko olemassa täysin vihreää energiamuotoa. Entä miksi energiakriisi iski Suomeenkin?

Lue lisää

Ympäristöjärjestöjen kysely: valtaosa puolueista ei ole sitoutunut riittäviin toimiin luontokadon pysäyttämiseksi

Vain kahden eduskuntapuolueen toimet olisivat riittäviä luontokadon ja ilmastokriisin pysäyttämiseksi. Puolueille vaikeimpia kysymyksiä ovat riittävän rahoituksen ja suojellun pinta-alan turvaaminen. Eniten kannatusta puolueilta saavat vapaaehtoisten suojeluohjelmien tekeminen pysyviksi ja niiden rahoituksen pitäminen vähintään ennallaan sekä hiilinielujen pelastaminen.

Lue lisää

Luonnonsuojeluliitto tyytyväinen porotalous-työryhmän raporttiin

Suomen luonnonsuojeluliitto on tyytyväinen Porotalouden tulevaisuustyöryhmän työskentelyyn ja loppuraporttiin Kohti kannattavaa, kestävää, ja kulttuurisesti merkittävää porotaloutta. Työryhmän tehtävänä oli arvioida hallitusohjelman tavoitteiden mukaisia porotalouden kehittämistarpeita, joilla ”edistetään porotalouden kehittymistä kannattavana, kestävänä ja kulttuurisesti merkittävänä elinkeinona”.

Lue lisää

Kova luonto: Haitalliset tuet

Kova luonto -podcastin vieraana on ympäristöministeriön ilmastoyksikön johtaja Outi Honkatukia. Jakson kuunneltuasi tiedät, mitä ympäristölle haitalliset tuet ovat, miksi niitä on niin paljon ja miksi niiden poistaminen on osoittautunut poliitikoille hankalaksi.

Lue lisää

EKOenergian pohjoismainen markkinointikoordinaattori

EKOenergia ja Suomen luonnonsuojeluliitto hakevat vakituiseen, kokoaikaiseen työsuhteeseen EKOenergian pohjoismaista markkinointikoordinaattoria. Toimistomme sijaitsee Helsingissä Lauttasaaressa. Lähetä englanninkielinen hakemuksesi viimeistään 31.3.2023.

Lue lisää
Ladataan

Valitettavasti hakusi ei tuottanut tuloksia.