Kansalaisaloite vauhditti avohakkuiden vaihtoehtoja

Avohakkuut historiaan -kansalaisaloitteen takana olevat ympäristöjärjestöt iloitsevat Metsähallituksen tuloutusvaatimuksen ja tuottotavoitteiden maltillistamisesta sekä avohakkuiden vaihtoehtojen etenemisestä. Jatkuvalle kasvatukselle olisi kuitenkin pitänyt saada prosentuaalinen tavoite valtion metsissä.

Lue lisää

Luonnonsuojeluliiton vieraslajityö löi ennätyksiä kesällä 2021 – torjuntaa tehtiin lähes 50 hehtaarilla

Suomen luonnonsuojeluliitto torjui kesällä haitallisia vieraskasvilajeja – jättiputkea, jättipalsamia ja keltamajavankaalia – ennätysmäärän, yhteensä lähes 50 hehtaaria kuuden maakunnan alueella. Lisäksi vapaaehtoisten vieraslajikoulutukset, eri tahojen kanssa tehty yhteistyö sekä viestintäkampanjat edistivät vieraslajitoiminnan laajenemista Suomessa.

Lue lisää

Lohi ja turska – Luonnonsuojeluliitto puolustaa Itämeren uhattuja kaloja

EU:n maatalous- ja kalastusneuvosto kokoontuu Luxemburgissa maanantaina ja tiistaina. Jäsenmaiden ministerit päättävät muun muassa Itämeren ensi vuoden kalastuskiintiöistä. "Luonnonsuojelun kannalta kiintoisimmat lajit ovat lohi ja turska", kertoo EU:n kalapolitiikkaan vaikuttava va toiminnanjohtaja, ympäristöpäällikkö Tapani Veistola.

Lue lisää

Kia Aarnio: Ilmastokriisi ratkaistaan ihmisten voimalla

Ihmismielessä on psykologisia esteitä sille, ettei muutosta ekologisesti kestävään yhteiskuntaan ole vielä saatu aikaiseksi. Ilmastokriisin hillitseminen ja maailman muuttaminen vaatii sitä, että ihmiset voimaantuvat uskomaan omaan valtaansa, kirjoittaa Kia Aarnio.

Lue lisää

Järjestöjen on voitava valittaa tuulivoimahankkeista

Lausuimme eduskunnan ympäristövaliokunnalle maankäyttä- ja rakennulain uudistuksesta, jossa asetetaan uusille ja korjattaville rakennuksille uusiutuvan energian tavoitteet ja laajennetaan YVA-hankkeiden valitusoikeutta järjestöille. Mielestämme on tärkeää, että järjestöt voivat valittaa myös tuulivoimahankkeista.

Lue lisää
Ladataan

Valitettavasti hakusi ei tuottanut tuloksia.