Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistys

Kuopio
Navigaatio päälle/pois

Karhonsaari on Kuopiossa Kallavedellä sijaitseva n. 50 ha laajuinen saari. Se sijaitsee Ranta-Toivalan edustalla. Saaresta löytyy puulajipuisto (arboretum) ja sinne on perustettu kaksi luonnonsuojelualuetta.

KLYY:llä on Ranta-Toivalan venerannassa (Osoite Google Mapsissa: Ranta-Toivalantie 493, 70900 Kuopio) kaksi venettä, joiden avainta yhdistyksen jäsenet voivat lainata saareen kulkua varten (veneessä lukee Karho). Toistaiseksi veneet eivät ole käytössä ja lainattavissa.

Karhonsaaressa kävijät voivat lainata soutuvenettä (kesäkautena) myös Kuopion kaupungin valtuustotalon asiakaspalvelusta: Valtuustotalo, Suokatu 42, p. 0800 918 511. Asiakaspalvelu on avoinna ma-ke klo 8–15.30, to klo 8–16 ja pe klo 8–14. Veneeseen mahtuu kolme henkilöä. Asiakaspalvelusta saa lainaksi myös pelastusliivit (3 kpl).

HUOM! Alueen rakennuksia koskeva käyttö ja vuokraus on sovittava Savo-Karjalan Luonto-Liiton kanssa. Rakennusten kunnostaminen on myös suunnitteilla, joten ota tarvittaessa yhteyttä sähköpostitse: saka@luontoliitto.fi ja kysy tilannetta tapauskohtaisesti.

Saaressa sijaitsee puulajipuiston ja luonnonsuojelualueiden lisäksi Savo-Karjalan luontoliiton (SaKa, http://www.luontoliitto.fi/saka/) omistamia rakennuksia: punainen huvila, keltainen huvila, sauna ja sahan vanha kuivaamorakennus (lisätietoa: http://karhonsaari.fi/). Saari on aikanaan ollut Kymi-yhtiön omistuksessa ja edellä mainitut vanhat huvilat ovat olleet yhtiön metsänhoitajien käytössä. SaKa järjestää saaressa lasten- ja nuorten leirejä.

Karhonsaaressa sijaitseva keltainen huvila rakennettiin vuonna 1901 sahanjohtajan asunnoksi. Taustalla näkyvä punainen huvila kaksi vuotta myöhemmin sahanjohtajan anopin kesähuvilaksi.
Sahan vanha kuivaamo Karhonsaaressa
Karhonsaaressa sijaitsee puulajipuisto, jonka istuttaminen aloitettiin 1910-luvulla
Saaressa kulkee arboretum eli puulajipolku.

Toiminta

Viisi toimintaseuraa   muodostavat yhdistyksemme toiminnan peruskiven.

Lue lisää

Lausunnot, mielipiteet, muistutukset, valitukset

KLYY ottaa aktiivisesti kantaa ympäristön tilaan vaikuttaviin hankkeisiin. Laatimiensa lausuntojen, mielipiteiden, muistutusten ja valitusten…

Lue lisää

Retket ja tapahtumat

KLYY ja toimintaseurat järjestävät retkiä lähialueen luontoon sekä erilaisia tapahtumia, kuten Luontoiltoja ja keskustelutilaisuuksia.…

Lue lisää