Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistys

Kuopio
Navigaatio päälle/pois

Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistys

Kuva: Tero Pelkonen. Kuopio, Neulamäki

Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistys (KLYY) on Suomen vanhin luonnonsuojeluyhdistys. Se on perustettu vuonna 1896 ja toimii Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistyksenä. Yhdistyksen tämänhetkinen jäsenmäärä on noin 1400.

Yhdistyksen tehtävänä on herättää ja ylläpitää harrastusta luonnon tuntemiseen ja tutkimiseen sekä edistää luonnon- ja ympäristönsuojelua.

Yhdistykseen kuuluu viisi toimintaseuraa (Savon Sieniseura, Saturnus, Sigma, Kuopion ilmastonuoret ja Kuopion luonnonystäväin lintukerho). Lintuyhdistys Kuikka on rekisteröitynyt itsenäiseksi yhdistykseksi 1.10.2021.

KLYY jakaa rahastostaan apurahoja perinnöllisyystieteen (genetiikka) tutkijoille ja opiskelijoille, luontoa käsittelevään julkaisutoimintaan, kasvien ympäristövaurioihin kohdistuviin tutkimuksiin tai opinnäytetöihin sekä jäsenapurahoja luontoon ja ympäristöön liittyviin tutkimus- ja harrastushankkeisiin ja julkaisutoimintaan.

Lisäksi yhdistys järjestää erilaisia retkiä ja tapahtumia sekä ottaa aktiivisesti kantaa ympäristöön vaikuttaviin hankkeisiin.

KLYYn uusimmat kuulumiset ja tapahtumat löydät täältä nettisivuilta sekä sosiaalisesta mediasta. KLYY Facebookissa

 Luontotuvan galleriassa Sisä-Savon kameraseuran näyttely 8.1.2022 asti.

TERVETULOA YHDISTYKSEN JUHLAVIIKOLLE!

KLYY täyttää torstaina 16.12. tasan 125 vuotta. Juhlimme yhdistystä koko alkuviikon maanantaista torstaihin klo 13-20 Luontotuvalla Puijonkatu 15.

Tule tapaamaan muita luonnonystäviä glögin ja pipareiden merkeissä! Syntymäpäivänä on kakkukahvit! Joulukuusi koristaa tupaa ja siihen askarrellaan koko ajan koristeita lisää. Parhaan luontopostikorttikuvan äänestys. Yhdistyksen luontotuotteet synttärialennuksessa!

Katso viikon tarkempi ohjelma kohdasta tapahtumat.

 

Pohjois-Savon luonnonsuojelupiiri

Kuopion Luonnon
Ystäväin Yhdistys r.y.

  • [email]
  • Puijonkatu 15, 70100 KUOPIO, p. 044 493 1288, auki maanantaisin klo 17-19.30, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 13-17, jäseniltoina myös klo 17-19 sekä torstaisin klo 10-14