Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistys

Kuopio
Navigaatio päälle/pois

Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistys

Kuva: Sini Nuutinen: Aamun sarastus Neulamäessä

Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistys (KLYY) on Suomen vanhin luonnonsuojeluyhdistys. Se on perustettu vuonna 1896 ja toimii Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistyksenä. Yhdistyksen tämänhetkinen jäsenmäärä on noin 1400.

Yhdistyksen tehtävänä on herättää ja ylläpitää harrastusta luonnon tuntemiseen ja tutkimiseen sekä edistää luonnon- ja ympäristönsuojelua.

KLYY:een kuuluu neljä toimintaseuraa (Savon Sieniseura, Saturnus, Sigma, Kuopion ilmastonuoret) sekä yksi jaosto (Lintuyhdistys Kuikka).

KLYY jakaa rahastostaan apurahoja perinnöllisyystieteen (genetiikka) tutkijoille ja opiskelijoille, luontoa käsittelevään julkaisutoimintaan, kasvien ympäristövaurioihin kohdistuviin tutkimuksiin tai opinnäytetöihin sekä jäsenapurahoja luontoon ja ympäristöön liittyviin tutkimus- ja harrastushankkeisiin ja julkaisutoimintaan.

Lisäksi yhdistys järjestää erilaisia retkiä ja tapahtumia sekä ottaa aktiivisesti kantaa ympäristöön vaikuttaviin hankkeisiin.

KLYYn uusimmat kuulumiset ja tapahtumat löydät täältä nettisivuilta sekä sosiaalisesta mediasta.

KLYY sosiaalisessa mediassa: Facebook, Instagram

 

Pohjois-Savon luonnonsuojelupiiri

Kuopion Luonnon
Ystäväin Yhdistys r.y.

  • [email]
  • Puijonkatu 15, 70100 Kuopio
  • Avoinna ma-to klo 13-17

Ajankohtaista

Älä osta mitään turhaan

Elämämme ja kehityksemme vaatii asioiden kuluttamista. Valitettavasti tällä hetkellä tuotamme kuitenkin valtaosan energiasta ja materiasta kestämättömällä tavalla. Mielessä pyörii ajatus miksi on kuluttajan vastuulla selvittää, onko kulutettava asia tuotettu eettisesti ja ekologisesti? Tänään vietetään Älä osta mitään -päivää. Sen tunnelmissa KLYYn blogista löytyy nyt uusi blogikirjoitus. Käykää lukemassa https://www.sll.fi/kuopio/blogi/ala-osta-mitaan-turhaan/

Lue lisää

Luontoystävällinen lahja

Anna luontoystävällinen lahja! Ostamalla luonnon ystäviltä tuet samalla paikallista luonnonsuojelutyötä. Myymme mm. huippusuosittua Ensi askeleet Suomen luontoon -kirjaa sekä kierrätysmateriaalista valmistettuja pöllökasseja. Pohjois-Savon luonnonsuojelupiirillä on perinteiseen tapaan myynnissä ensi vuoden Luonnonkalenteri.

Lue lisää