Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistys

Kuopio
Navigaatio päälle/pois

Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistys

Kuva: Pekka Tenhunen: Näkymä Nilsiän Kinahmilta

Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistys (KLYY) on Suomen vanhin luonnonsuojeluyhdistys. Se on perustettu vuonna 1896 ja toimii Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistyksenä. Yhdistyksen tämänhetkinen jäsenmäärä on noin 1400.

Yhdistyksen tehtävänä on herättää ja ylläpitää harrastusta luonnon tuntemiseen ja tutkimiseen sekä edistää luonnon- ja ympäristönsuojelua.

KLYY:een kuuluu neljä toimintaseuraa (Savon Sieniseura, Saturnus, Sigma, Kuopion ilmastonuoret) sekä yksi jaosto (Lintuyhdistys Kuikka).

KLYY jakaa rahastostaan apurahoja perinnöllisyystieteen (genetiikka) tutkijoille ja opiskelijoille, luontoa käsittelevään julkaisutoimintaan, kasvien ympäristövaurioihin kohdistuviin tutkimuksiin tai opinnäytetöihin sekä jäsenapurahoja luontoon ja ympäristöön liittyviin tutkimus- ja harrastushankkeisiin ja julkaisutoimintaan.

Lisäksi yhdistys järjestää erilaisia retkiä ja tapahtumia sekä ottaa aktiivisesti kantaa ympäristöön vaikuttaviin hankkeisiin.

Jos olet KLYY:n jäsen ja haluat saada tietoa yhdistyksen uusimmista kuulumisista ja tapahtumista, liity KLYY:n postituslistalle ilmoittamalla sähköpostiosoitteesi osoitteeseen tiedotus@klyy.fi

KLYY sosiaalisessa mediassa: Facebook, Instagram

KLYY on vuoden 2020 alussa muuttanut uuteen tilaan osoitteeseen Puijonkatu 15 (Lyseon lukiota vastapäätä oleva keltainen kivitalo, ravintola Urbanin vieressä).

Pohjois-Savon luonnonsuojelupiiri

Kuopion Luonnon
Ystäväin Yhdistys r.y.

  • [email]
  • osoite 1.1.2020 alkaen Puijonkatu 15, 70100 Kuopio

Ajankohtaista

KLYY:n tapahtumia vuonna 2020

Koronaviruspandemia sotki myös KLYY:n suunnitelmia kevään 2020 osalta, mutta loppuvuoden osalta yhdistys järjestää tai on mukana järjestämässä seuraavia tapahtumia:

Lue lisää