Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistys

Kuopio
Navigaatio päälle/pois

Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistys

Kuva: Marja Tenhunen: Juurusveden syksyinen maisema

Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistys (KLYY) on Suomen vanhin luonnonsuojeluyhdistys. Se on perustettu vuonna 1896 ja toimii Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistyksenä. Yhdistyksen tämänhetkinen jäsenmäärä on noin 1400.

Yhdistyksen tehtävänä on herättää ja ylläpitää harrastusta luonnon tuntemiseen ja tutkimiseen sekä edistää luonnon- ja ympäristönsuojelua.

KLYY:een kuuluu neljä toimintaseuraa (Savon Sieniseura, Saturnus, Sigma, Kuopion ilmastonuoret) sekä yksi jaosto (Lintuyhdistys Kuikka).

KLYY jakaa rahastostaan apurahoja perinnöllisyystieteen (genetiikka) tutkijoille ja opiskelijoille, luontoa käsittelevään julkaisutoimintaan, kasvien ympäristövaurioihin kohdistuviin tutkimuksiin tai opinnäytetöihin sekä jäsenapurahoja luontoon ja ympäristöön liittyviin tutkimus- ja harrastushankkeisiin ja julkaisutoimintaan.

Lisäksi yhdistys järjestää erilaisia retkiä ja tapahtumia sekä ottaa aktiivisesti kantaa ympäristöön vaikuttaviin hankkeisiin.

KLYYn uusimmat kuulumiset ja tapahtumat löydät täältä nettisivuilta sekä sosiaalisesta mediasta.

KLYY sosiaalisessa mediassa: Facebook, Instagram

VALOKUVAUSKILPAILU

Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistyksen 125-juhlavuoden luontokuvakilpailu on avoin kaikille. Kilpailuaikaa on jatkettu 30.11.2021 asti.

Lue tarkemmat säännöt tästä ja kilpailusta kerrotaan myös uusimmassa Luonnon Ystävä-lehdessä:

 1.  Kuvat tältä (2021) tai viime (2020) vuodelta.
 2.  Kuva ei voi olla aikaisemmin kilpailussa palkittu.
 3.  Korkeintaan kolme kuvaa / kilpailusarja.
 4.  Kilpailusarjat: I Maisema, II Ihminen ja luonto, III Eläimet (nisäkkäät, linnut, matelijat, kalat, hyönteiset), IV Kasvit ja sienet.
 5.  Kuvien laatu: vain digitaalisia kuvia, kuvakoko: kuvan pitkä sivu 1280 pikseliä, normaali kuvankäsittely sallitaan, kuvamanipulaatio kielletty.
 6.  Kilpailuaika: kuvat lähetettävä osoitteeseen kuvakilpailu@klyy.fi  30. 11.2021 klo 16 mennessä.
 7.  Palkinnot: kunkin sarjan paras 100€; koko kilpailun paras lisäksi 100€ sekä lisäksi tukijan lahjoittama erikoispalkinto (100€) parhaalle hyönteiskuvalle.
 8.  Kuvien oikeudet säilyvät kuvien ottajilla. Järjestäjällä on oikeus käyttää kuvia kilpailuun liittyvässä tiedottamisessa ja omassa julkaisutoiminnassaan kuvaaja mainiten .
 9.  Mikäli kuvassa esiintyy tunnistettavia ihmisiä, kuvaaja vastaa siitä, että kuvan julkaisulla on ko. henkilöiden suostumus.

Kilpailusta antaa lisätietoja  KLYY:n sihteeri Tapio Osala, 0400761185, tapio.antero.osala@gmail.com

 

Pohjois-Savon luonnonsuojelupiiri

Kuopion Luonnon
Ystäväin Yhdistys r.y.

 • [email]
 • Puijonkatu 15, 70100 KUOPIO, auki tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 13-17

Ajankohtaista

Metsäinventointi raportti

Kuopion kaupungin omistamissa metsissä on vanhoja arvokkaita metsäalueita, joita ei ole vielä suojeltu, vaikka ne selkeästi olisivat suojelun arvoisia. KLYY teetti inventoinnin kaupungin metsäalueille ja inventoinnin alustava raportti on nyt luettavissa tästä.

Lue lisää