Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Helsingin yhdistys

Helsinki
Navigaatio päälle/pois

Huikeat yli 100 tapahtumaa – ja lisää tänä vuonna

Monen toivekohteessa Torronsuon kansallispuistossa Tammelassa.

Helsy tarjosi viime vuonna huikean määrän mahdollisuuksia tutustua luontoon mielenkiintoisissa kohteissa ympäri Helsinkiä, pääkaupunkiseudulla ja etäämmällä sekä osallistua luonnonsuojelutyöhön. Tapahtumia oli yli 100.

Teimme monenlaisia luontoretkiä ja järjestimme luontotapahtumia kaikkiaan 44, joista muutamat yhteistyökumppaniemme kanssa. Bussimatka-kokopäiväretkiä tarjosimme neljä: kävimme Tammisaaressa Ramsholmenin puistometsässä ja Chappe-taidemuseossa, Paimion parantolassa ja Qvidjan koetilalla Paraisilla, Tammelassa Torronsuon kansallispuistossa sekä Hyvinkäällä Usmin retkeilyalueella. Näitä suosittuja bussimatkoja, joilla pääsee helposti ja mukavasti tutustumaan hienoihin etäämmällä sijaitseviin luontokohteisiin, on tarkoitus tehdä tänä vuonna vielä enemmän.

Luonnonkukkien päivän 20-vuotisjuhlavuoden kasviretkellä Mustikkamäellä Kontulassa.
Lumikenkäilyä Espoon Myllyjärven talvisessa luonnossa.

Järjestimme seitsemän muuta tapahtumaa: Itämeren iltarastit, vierailu John Nurmisen merimuseoon, retkeilyilta Viikin kirjastossa sekä Helsy-kellujien uintiretket ja näiden lisäksi kaksi kurssia samoin kuin kaksi etätapahtumaa.

Luonto lainassa -viikolla helmikuussa oli keskustakirjasto Oodissa kirjailijaesiintymisiä, Helsyn, Suomen luonnonsuojeluliiton ja Natur och Miljön esittelypiste sekä Töölönlahden luonnonkukkia esittelevä kuvittaja Milja Laineen näyttely. Teimme lisäksi luontoretken Töölönlahden maisemissa. Helsy oli myös mukana Kulttuuri puhdistaa ympäristöä-, Maailma kylässä- ja Luontoliiton syysmyrsky-tapahtumassa sekä Kirjastosta aktivistiksi -kampanjan Aktivistityöpajassa Viikin kirjastossa.

Konkreettista luonnonsuojelutyötä pääsi tekemään kesän aikana vieraslajitalkoissa, joita oli 32. Eniten kitkettiin jättipalsamia, joka muiden aggressiivisesti leviävien vieraslajien tavoin tukahduttaa elintilan alkuperäisluonnolta. Tätä arvokasta työtä riittää tulevanakin kesänä.

Ukrainalaispakolaisia veimme retkille kahdeksan kertaa virkistymään ja tutustumaan suomalaiseen luontoon. Muita kohdennettuja tapahtumia järjestimme kaksi.

Kaavakävelyllä Stansvikissa, jonka ainutlaatuista luontoa Helsy on puolustanut vuosikaudet.
Vehreyttä Fredrikan puutarhassa Porvoossa.

Tällainen määrä tapahtumia vaatii paljon työtä. Suunnittelusta, valmistelusta ja toteuttamisesta vastaavat vapaaehtoispohjalta toimivat Helsyn aktiiviset jäsenet yhdistyksen retkiryhmässä sekä ukrainalaispakolaistoiminnan osalta omassa pienryhmässään, yhdessä järjestösihteerin kanssa.

Myös tänä vuonna on luvassa laaja kirjo ja mahtava määrä tapahtumia – jokaiselle jotakin. Ajantasaisen tapahtumatarjontamme löydät aina tapahtumakalenteristamme. Tervetuloa mukaan!

Syksyinen yksityiskohta Usmin retkeilyalueella Hyvinkäällä.
Ukrainalaispakolaisia kevätmaisemissa Uutelan rantakallioilla.

Jäsenenä pääset bussimatkoillemme edullisemmin. Jos et vielä kuulu joukkoomme ja hyödy tästäkin edusta, liity mukaan. Jäsenmaksusi on nopeasti kuitattu ja saat muutakin hyötyä, olet myös vaikuttamassa luonnon puolesta. Tutustu jäsenyyteemme ja liity norppajengiin tästä.

Hyvää, tapahtumarikasta alkanutta vuotta ja näkemisiin Helsyn tapahtumissa.

Teksti ja kuvat: Aki Eerikäinen

Uutisen kirjoittaja on luontoa rakastava, siellä viihtyvä ja sitä kuvaava Helsyn aktiivi.