Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Helsingin yhdistys

Helsinki
Navigaatio päälle/pois

Valitus Sigurd Frosteruksen puiston puis­to­suun­ni­tel­mas­ta sekä Merikannontien ka­tusuun­ni­tel­mas­ta

Jätimme 2.2.2023 yhdessä Töölön kaupunginosat – Töölö ry:n ja Ulla Leppävuoren kanssa Helsingin hallinto-oikeuteen valituksen koskien Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöksiä § 727 Asia/4 Merikannontie välillä Toivo Kuulan puisto–Eteläinen Hespe­riankatu, katusuunnitelman hyväksyminen, Etu-Töölö, Taka-Töölö sekä § 728 Asia/5 Sigurd Frosteruksen puiston puistosuunnitelman hyväksyminen. Valitus (pdf) on luettavissa täällä.

Valituksessa vaadimme, että kaupunkiympäristölautakunnan päätökset on kumottava luonnonsuojelulain ja maankäyttö- ja rakennuslain vastaisina. Helsingin kaupungin ylläpitämän luontotietojärjestelmän perusteella alueilta ei ole tehty asemakaavatasoisia luontoselvityksiä. MRL:n mukaan asemakaavojen tulee perustua riittäviin selvityksiin. Selvityksien puute aiheuttaa sen, että myös huomattavan maa-alan kattavien valituksenalais­ten puisto- ja katusuunnitelmien laatiminen on pe­rustunut puutteellisiin tietoihin.