Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Helsingin yhdistys

Helsinki
Navigaatio päälle/pois

Töölönlahden lintuaita on saanut lisäaikaa

Töölönlahden lintuaita uudessa sijainnissa Finlandia-talon remonttityömaalla. Kuva: Marja Saarinen

Viime syksynä Pikku-Finlandian työmaa-aitoihin nostettiin näkyviin Töölönlahden rikasta ja kiinnostavaa linnustoa katutaiteen keinoin. Erittäin uhanalainen nokikana ja vaarantuneeksi luokiteltu haapana saivat tavallisten lintulajien ohella kuvansa Finlandia-talon viereen tulevan Pikku-Finlandian työmaa-aitoihin. Taiteilija Tommi Sirviö apunaan taiteilijat Hannu Pentikäinen ja Visa Raittinen maalasivat lintukuvat työmaa-aitoihin, ja avajaisia vietettiin 19.9.2021.

Pikku-Finlandian valmistuttua tämän vuoden keväällä lintuaidan kohtalo oli hetken avoinna. Huhtikuussa aidat saivat onneksi lisäaikaa, kun ne pystytettiin Finlandia-talon remonttityömaalle Karamzininrantaan. Aidat ovat nykyisellä paikallaan toivottavasti koko Finlandia-talon remontin ajan.

Tervetuloa retkelle Töölönlahdelle ihailemaan lintumaalauksia ja Töölönlahden luontoa!

Siivekkään taide-elämyksen tarjoaa Helsingin luonnonsuojeluyhdistys ry tukijoinaan Musiikkitalo, Töölön seurakunta, Helsingin seudun lintutieteellinen yhdistys Tringa ry, Finlandia-talo Oy, Skanska ja Juha Leppälä.

Lisätietoa Töölönlahden lintuaidasta ja alueen linnustosta:

Taiteilija Tommi Sirviö (keskellä) sekä häntä avustaneet Hannu Pentikäinen (vas.) ja Visa Raittinen (oik.) lintuaidan avajaisissa 19.9.2021. Kuva: Emilia Pippola