Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Helsingin yhdistys

Helsinki
Navigaatio päälle/pois

Taide nostaa näkyviin lähiluontoa: Töölönlahden lintuja maalataan työmaa-aitaan

Töölönlahti on upea luontoalue ja lintukeidas kaupungin sydämessä. Kuva: Tiina Tarkkanen

TIEDOTE 16.9.2021

Töölönlahti on kaupunkilaisten rakastama lähiluontokohde ja suosittu virkistys- ja ulkoilualue keskellä Helsingin kivikaupunkia. Maailmassa ei ole montakaan pääkaupunkia, jossa vain kivenheiton päässä parlamenttitalosta pesii uhanalaisia lintulajeja.

”Töölönlahti on hämmästyttävä lintukeidas kaupungin sydämessä”, kuvailee Helsingin luonnonsuojeluyhdistyksen järjestösihteeri Emilia Pippola.

Tällä viikolla erittäin uhanalainen nokikana ja vaarantuneeksi luokiteltu haapana saavat tavallisten lintulajien ohella kuvansa Finlandia-talon viereen tulevan uuden tapahtumatilan Pikku-Finlandian työmaa-aitoihin. Taiteilija Tommi Sirviö ja apunaan taiteilijat Hannu Pentikäinen ja Visa Raittinen alkavat maalata lintukuvia torstaina 16.9.2021 klo 17:30. Työ valmistuu sunnuntai-iltaan mennessä.

”Työmaan aitaan maalattava katutaideteos välittää ohikulkijoille viestiä luonnon monimuotoisuuden luovuttamattomasta arvosta ja elämäämme rikastuttavasta merkityksestä”, sanoo yksi hankkeen tukijoista, Töölön seurakunnan kirkkoherra Hannu Ronimus.

Kaupunkilaiset, turistit ja media ovat tervetulleita seuramaan, kuinka katutaide nostaa Töölönlahden monipuolista linnustoa näkyväksi.

Työskentelyajat

  • To 16.9. klo 17:30 alkaen iltamyöhään (myös lamppujen valossa)
  • Pe 17.9. klo 17 alkaen iltamyöhään
  • La 18.9. klo 9 alkaen iltaan asti
  • Su 19.9. klo 9 alkaen iltaan asti

Avajaiset järjestetään työmaa-aitojen kulmauksessa Finlandia-talon pohjoispään portaikon alapäässä sunnuntaina 19.9.2021 klo 15. Paikalla ovat taiteilija sekä hankkeen järjestäjiä ja tukijoita.

”Olen vasta alkuvuodesta muuttanut Helsinkiin, mutta tämä luonto- ja lintuaiheinen projekti kyllä koskettaa minua, kun pieneltä kylältä metsien ja vesistöjen läheltä olen kotoisin”, Tommi Sirviö kertoo.

Helsingin luonnonsuojeluyhdistys ry toimii pääjärjestäjänä. Hanketta tukevat Musiikkitalo, Töölön seurakunta, Helsingin Seudun Lintutieteellinen Yhdistys Tringa ry ja Finlandia-talo Oy. Maalausten toteuttamiselle on saatu lupa Helsingin kaupungilta.

Lue lisää Töölönlahden linnuista:

Lintuharrastaja Marja Saarisen blogi: http://marjalintu.blogspot.com

Helsingin Seudun Lintutieteellinen Yhdistys Tringa ry:n linnustoselvitys Töölönlahdelta: https://www.tringa.fi/2021/03/raportti-toolonlahden-linnustosta-2020/

Lisätietoja:

Emilia Pippola, Helsingin luonnonsuojeluyhdistyksen järjestösihteeri: helsy@sll.fi / 050 3011633

Johannes Silvonen, Helsingin Seudun Lintutieteellinen Yhdistys Tringa ry:n toiminnanjohtaja: toiminnanjohtaja@tringa.fi / 040 7532411

Juha Paaso, Musiikkitalon myynti- ja markkinointipäällikkö: juha.paaso@musiikkitalo.fi / 020 7070405

Hannu Ronimus, Töölön seurakunnan kirkkoherra: hannu.ronimus@evl.fi / 050 4301180

Tommi Sirviö, taiteilija: remesone1@gmail.com / 045 1830303 / https://www.instagram.com/rremsterr / https://www.instagram.com/goodkidsry/