Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Espoon yhdistys

Espoo
Navigaatio päälle/pois

Espyy haastaa kun­ta­vaa­lieh­dok­kaat kertomaan kantansa Espoon keskuspuiston tulevaisuuteen

Espoon ympäristöyhdistys on aloittanut kuntavaalien alla kampanjan Espoon keskuspuiston puolesta. KESKUSPUISTO ON ESPOON SYDÄN -kampanja kutsuu kuntavaaliehdokkaat ja äänestäjät pohtimaan Keskuspuiston tulevaisuutta. Espoon keskuspuisto ei ole rakentamisen raakamaata, vaan se on säilytettävä luonnon monimuotoisuuden ja asukkaiden virkistäytymisen keitaana.

Espoon keskuspuisto on Etelä-Espoon suurin ja yhtenäisin metsäinen viheralue. Keskuspuisto on kaupungin sydän, jonka arvo vain kasvaa asutuksen tiivistyessä.

– Luonnon merkitys kaupungin vetovoivoiman ja viihtyvyyden näkökulmasta on maailmanlaajuisessa nosteessa. Espoon keskuspuisto voi nousta Nuuksion rinnalla vetovoimaisena mutta helposti saavutettavana luontokohteena, toteaa Espyyn puheenjohtaja Virpi Sahi.

Espyy kutsuu kaikki Espoon keskuspuiston ystävät jakamaan kampanjan lentolehtistä lähiympäristössään. Ruutuvihkon kokoista, kaksipuoleista värillistä lentolehtistä voi tilata kätevästi Espyystä sähköisellä tilauslomakkeella. Luontoa kuntavaaleissa pohditaan yhdistyksen jäsenillassa 25.1. ja sen jälkeen Espoon keskuspuisto -toimintaryhmässä.

Lauantaina 4.maaliskuuta Espyy kutsuu kuntavaaliehdokkaat retkelle tutustumaan Espoon keskuspuistoon sekä paneeliin keskustelemaan puiston tulevaisuudesta.

KESKUSPUISTO ON ESPOON SYDÄN -kampanjan pohjana on Espyyn esiselvitys keskuspuiston luonnon nykytilasta ja alueelle kohdistuvista kaava- ja väylähankkeista. Vuonna 2015 valmistuneesta selvityksestä ilmenee, että asukkaiden Espoon keskuspuistoksi mieltämä metsäinen viheralue uhkaa merkittävästi kutistua ja pirstoutua, ellei toisin päätetä.

Espoon ympäristöyhdistys iloitsee siitä, että Espoon keskuspuistossa otetaan nyt tarkasteluun kolmen uuden luonnonsuojelualueen perustaminen: Harmaakallion alue, Mossenkärrin lampi ja Lillträskin suo. Risto Nevanlinnan (vihr.) tekemä ja 32 muun kaupunginvaltuutetun allekirjoittama aloite käsiteltiin kaupunginhallituksessa 9. tammikuuta.

Lisätiedot:

  • Espoon keskuspuisto -toimintaryhmä, Laura Ahopelto laura.ahopelto(at)sll.fi puh. 050 366 1197
  • Espyyn puheenjohtaja Virpi Sahi virpi.sahi(at)sll.fi, puh. 050 308 2457

Tilaa  Keskuspuisto on Espoon sydän -lehtolehtisiä jaettavaksi 

  • Voit ladata lentolehtistä sähköisenä (Flyer A5, 2 sivua, väri).

Keskuspuisto on Espoon sydän -kampanja

Kampanjan tapahtumia:

  • Espyyn jäsenilta Luonto kuntavaaleissa -jäsenilta 25.1.2017
  • Espyyn vaaliretki- ja paneeli kuntavaaliehdokkaille 4.3.2017