Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri

Uusimaa
Navigaatio päälle/pois

Suomen luon­non­suo­je­lu­lii­ton Uudenmaan piiri

Yhdessä suojelemme suomalaisen luonnon.

Tutustu toimintaamme Paikallisyhdistykset

Kuva: Ursula Immonen

Luontokatoa torjutaan suojelemalla luontoa

Vuonna 2024 Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri täyttää 50 vuotta. Teemaksi tälle vuodelle on valittu lähiluonto. Metsiensuojelu on keskiössä piirin toiminnassa. Monessa Uudenmaan kunnassa tehdään parhaillaan metsäsuunnitelmia. Jopa kolmasosa metsälajeista Suomessa on uhanalaisia. Metsiensuojelua pitää lisätä ja hakkuita vähentää. Osallistumme ja vaikutamme kaavoitukseen ja metsäsuunnitelmiin yhdessä paikallisyhdistystemme kanssa, järjestämme koulutuksia, retkiä ja tapahtumia.

Tule mukaan – yhdessä suojelemme suomalaisen luonnon!

Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri ry

  • [email]
  • Ursula Immonen 044 258 0598
    Lauri Kajander 045 1140 088
  • Itälahdenkatu 22 b A-rappu, 00210 Helsinki

Ajankohtaista

Lausunto Kirkkonummen metsästrategialuonnoksesta

Kirkkonummen ympäristöyhdistys ja Uudenmaan piiri lausuivat 19.1.2024 yhdessä mm: Kirkkonummen Metsästrategialla on päivitystarvetta, koska nykyisen metsästrategian valmistumisen (vuonna 2005) jälkeen: Tieto on lisääntynyt monimuotoisten ja vanhojen metsien merkityksestä... ja Suomi ja Kirkkonummen kunta ovat tehneet sitoumuksia monimuotoisten ja vanhojen metsien suojelemiseksi ja ilmastonumuutokseen hillitsemiseksi...

Lue lisää

Nappaa kirjavinkki Luonto lainassa-viikkoon

Luonto lainassa–viikolla 5.-11.2.24 Suomen luonnonsuojeluliiton yhdistykset ja kirjastot ympäri Suomen järjestävät tapahtumia kirjastoissa. Poimi lukuvinkkejä Uudenmaan piirin koordinaattorin kokoamasta listasta.

Lue lisää

Lausunto Evitskogin pellonparannushankkeen yva-ohjelmasta 

Piiri sekä Kirkkonummen ja Inkoo-Siuntion paikallisyhdistykset lausuivat Evitskogin pellonparannushankkeen YVA-ohjelmasta. Yksi lausunnon vaatimuksista on, että hanketta tulee käsitellä maankaatopaikkana eikä pellonparannuksena. Tarkasteluun tulee ottaa 0+ -vaihtoehtona myös nykyisen noin 20 ha kosteikon säilyttäminen, mahdollinen laajentaminen ja parantaminen linnuston elinympäristön sekä vedenlaadun parantamiseksi. Mikäli maankaatopaikkatoiminta aloitetaan, pitää luonto- ja ympäristövaikutukset selvittää paljon esitettyä tarkemmin.

Lue lisää