Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri

Uusimaa
Navigaatio päälle/pois

Luonto lainassa –viikolla opetellaan korjaamaan vaatteita

Korjauskaupungissa istutaan, korjataan ja jutellaan. Kuvassa kaksi aikuista istuu vierekkäin ja korjaa vaatteitta.
Kuva: Satu Tani / Korjauskaupunki

Luonto lainassa –viikkoa vietetään tänä vuonna 5.–11.2.24. Teemana on lähiluonto. Viikon aikana Luonnonsuojeluliiton jäsenyhdistykset ja kirjastot järjestävät yhdessä erilaisia tapahtumia.

Mitä enemmän korjaajia, sitä ehjempi maailma!

Olet lämpimästi tervetullut Korjauskaupunkiin lempeän kansalaisaktivismin pariin Viikin kirjastoon lauantaina 10.2.24. klo 12-15.

Korjauspajassa 10.2. opetellaan yhdessä korjaamaan tai ehostamaan vaatteita ja samalla jutustellaan kestävän elämäntavan teemoista ja luonnonsuojelusta. Aiempaa osaamista korjaamisesta ei tarvita, vaan Korjauskaupungin vapaaehtoiset aktiivit neuvovat ja opastavat alkuun tarvittaessa.

Kalasataman Vapaakaupungin Olohuoneella kokoontuvan Korjauskaupungin aktiiveja tulee paikalle juttelemaan ja käynnistämään Viikin kirjastoon ihan omaa, säännöllisesti kokoontuvaa korjausyhteisöä. Tule mukaan korjaamaan vaatteita ja vaikuttamaan millainen korjauskaupunkiyhteisö Viikin kirjastoon syntyy!

Voit tuoda mukanasi omia korjaustarvikkeita, mutta Korjauskaupungin aktiivit tuovat tarvikkeita myös mukanaan. Voit tulla myös vain juttelemaan ja seuraamaan muiden tekemistä.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Korjauskaupungin, Viikin kirjaston, Helsingin luonnonsuojeluyhdistyksen (Helsy) ja Suomen Luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piirin kanssa ja se on osa Luonto lainassa -viikkoa. Voit kuulla paikan päällä Helsyn toiminnasta sekä liittyä jäseneksi.

Korjauskaupunki on yhteisö, joka tarjoaa kaikille avoimen vertaisoppimisen tilan. Kasvatamme monimuotoista yhteisöä, jossa voimme mm. ohjata ja opettaa toinen toisiamme korjaamisen eri tavoista sekä löytää erilaisia tapoja viettää aikaa kuluttamisen ulkopuolella. Korjauskaupunki kokoontuu joka kuun 1. lauantai Kalasataman Vapaakaupungin olohuoneella. Katso lisää Instagramista tililtä @korjauskaupunki.

Helsingin luonnonsuojeluyhdistys (Helsy) on noin 5000 luonnonystävän yhteisö ja osa Suomen luonnonsuojeluliittoa sekä Natur och Miljötä. Olemme puolustaneet pääkaupungin luontoa jo vuodesta 1970. Vaikuttamistyön ja retkien lisäksi järjestämme muun muassa talkoita, seminaareja ja kursseja. Helsyssä on lisäksi useita toimintaryhmiä, jotka tarjoavat jäsenillemme mahdollisuuden aktiivisuuteen ja vaikuttamiseen.

Suomen Luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri on suojellut ja hoitanut monimuotoista luontoa sekä elinkelpoista ympäristöä ja kulttuuriperintöä vuodesta 1974. Lausuntojen antamisen ja tiedottamisen lisäksi piiri kouluttaa, tekee luontoselvityksiä ja aloitteita sekä järjestää tapahtumia luonnonsuojelun edistämiseksi. Piirin jäsenyhdistyksissä on reilut 10 600 maksanutta henkilöjäsentä. SLL Uudenmaan piirillä on myös hankkeita, joissa hoidetaan konkreettisesti luontoa ja ehkäistään luontokatoa, lisäksi piirin vapaaehtoiset toimintaryhmät järjestävät retkiä, talkoita ja tapahtumia.

Lisää Luonto lainassa –viikon tapahtumia SLL:n Uudenmaan piirin alueella löydät tapahtumakalenterista.