Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri

Uusimaa
Navigaatio päälle/pois

Ilveksen tappoluvat jäihin

Ilves katsoo kameraan talvipuvussan.
Oikeus päättää ilveksen tappoluvista.

Hyviä uutisia!

Helsingin hallinto-oikeus on tänään välipäätöksellään asettanut toimeenpanokieltoon kaikki ilveksen metsästykseen Uudenmaan alueella myönnetyt poikkeusluvat. Luvat mahdollistaisivat yhteensä 23 ilveksen tappamisen.

Perustelut eivät lainmukaisia

Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri ja paikallisyhdistykset valittivat kaikista 16 toimialueensa lupapäätöksestä oikeuteen. Luvat myöntäneen Suomen riistakeskuksen perustelut ilveksen metsästykselle eivät ole SLL:n näkemyksen mukaan lainmukaisia.

Oikeus päättää lopullisen kannan

Toimeenpanokielto tarkoittaa, ettei 1.12. voimaan astuvilla luvilla saa tappaa ilveksiä vaan on odotettava kunnes oikeus on käsitellyt valitukset ja antanut asiassa varsinaisen päätöksen.

Piiri valitti myös toimialueeseensa kuuluvien Lopen ja Orimattilan alueen luvista, mutta nämä valitukset käsitellään Hämeenlinnan hallinto-oikeudessa, joka ei ole vielä antanut toimeenpanokiellon osalta päätöstä. [PÄIVITYS 27.11.2023: Myös Hämeenlinnan hallinto-oikeus antoi välipäätöksen toimeenpanokiellosta.]

Lisätiedot

Lauri Kajander
erityisasiantuntija
p. 045 114 0088
uusimaa(a)sll.fi