Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri

Uusimaa
Navigaatio päälle/pois

Suomen luon­non­suo­je­lu­lii­ton Uudenmaan piiri

Yhdessä suojelemme suomalaisen luonnon.

Tutustu toimintaamme Paikallisyhdistykset

Kuva: Leila Häkkinen

Rakkaudesta luontoon

Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri toimii toimialueensa uusmaalaisten ja hämäläisten pitäjien luonnon etujärjestönä. Teemme suojelualoitteita, luontokartoituksia ja kannanottoja luonnon puolesta kunnille, maakunnille ja valtiolle. Piiri vaikutti aloitteellisesti muun muassa kahden kansallispuistomme eli Nuuksion ja Sipoonkorven perustamiseksi. Piiri tunnetaan myös ekologisten yhteyksien merkityksestä kertoneesta seminaarisarjasta ja meluasioita käsittelevästä Hiljan päivän seminaareista Hiljainen haavanlehti -palkintoineen.

Jotta työ luonnon puolesta olisi tehokasta järjestämme koulutuksia, seminaareja ja julkaisemme oppaita verkossa tai painettuna. Teemme myös käytännön suojelutyötä esimerkiksi talkoiden tai hankkeiden (mm. Ketosirkka) avulla. Luontoretket, joita paikalliset jäsenyhdistyksemme tekevät runsaasti, auttavat meitä kaikkia jaksamaan paremmin.

Yhdessä suojelemme suomalaisen luonnon – rakkaudesta luontoon!

 

Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri ry

  • [email]
  • Ursula Immonen 044 258 0598
    Tapani Veistola 0400 615 530
  • Itälahdenkatu 22 b A-rappu, 00210 Helsinki

Ajankohtaista

Lausunto Inkoon Stormossenin turpeenotosta

Ympäristönsuojelulakia on tiukennettu turpeen osalta. Nyt myös vanhat ja pienet ottoalueet pitää luvittaa. Tällainen on Inkoon Stormossen, josta on nostettu turvetta jo 1920-luvulta mm. hevosten kuivikkeeksi. Piiri korostaa vesiensuojelua Ingarskilajoen takia.

Lue lisää