Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistys

Kuopio
Navigaatio päälle/pois

KLYY:n julkaisema ja kustantama kirja ”Ensi askeleet Suomen luontoon” julkaistiin 5.6.2018. Kirjan kirjoittaja on Pekka Tenhunen, pitkän linjan kuopiolainen luonnonystävä.

Kirja on tarkoitettu Suomen ja Suomen luonnon ystäville kaikkialla maailmassa ja aivan erityisesti Suomeen tulleille ulkomaalaisille ja maahanmuuttajille ensi oppaaksi luontoon, suomen kieleen ja kulttuuriin.

Pekka Tenhunen ja Tsega Kiflie - Ensi askeleet Suomen luontoon -kirjan julkistamistilaisuus
Pekka Tenhusen kirja ”Ensi askeleet Suomen luontoon” julkistettiin Maailman ympäristöpäivänä 5.6.2018 Monikulttuurikeskus Kompassissa.

Ensi askeleet Suomen luontoon – First Steps into Finland’s Nature on käteen sopiva A5-kokoinen, 190-sivuinen tietopaketti, jossa on yli tuhat kuvaa ja kartaketta ja tekstit myös englanniksi. Lisäksi on pienet sanastot kahdeksalla muulla kielellä, mm. kiinaksi ja arabiaksi. Lukuisten valokuvaajien hienot luontokuvat houkuttelevat selaamaan kirjaa ja samalla lukemaan tekstejä, jotka ovat lyhyttä selkosuomea. Lukemisen tueksi on runsaasti sananselityksiä. Näin kirja toimii suomen kielen opiskelun tukimateriaalina. Kirja auttaa maahantulijaa ymmärtämään suomalaisen ihmisluonteen ja ajattelun pohjavireitä, ovathan Suomen kulttuurin juuret syvällä luonnossa. Luonnonkiertoa seurataan vuodenaikojen mukaan – lukija voi havainnoida ympäristöään kirjan avulla. Keveydestään huolimatta teos on luonnontieteellisen tarkka ja antaa suomen­kieliset sanat niin yleisimmille eläin- ja kasvilajeillemme kuin luonnonilmiöillekin aina avaruudesta eliökunnan historiaan.

Katso kirjan esittelyvideo tästä https://youtu.be/IY5tlc6daNE

Kirjan hinta on 20 euroa ja sitä voi ostaa mm. Kuopion Kauppahallin käsityökaupasta tai tilata osoitteesta tiedotus@klyy.fi

Lisätiedot: Pekka Tenhunen, p. 044 289 2220

18.2.2019 ilmestyneessä Tieteessä tapahtuu 1/2019 on julkaistu arvostelu kirjasta otsikolla ”Suomalaista luontoa ja sielunmaisemaa monikielisesti”. Tässä suora linkki arvosteluun: https://journal.fi/tt/article/view/79392/40261

Julkaisut

KLYY julkaisee vuosittain Luonnon Ystävä-lehteä sekä Pöllöposti-nimisiä jäsentiedotteita. Vuonna 2018 yhdistys kustansi ja julkaisi yhdistyksen…

Lue lisää

Jäsenlehti Luonnon Ystävä

KLYY julkaisee kerran vuodessa Luonnon Ystävä-nimisen jäsenlehden.

Lue lisää

Pöllöposti – tiedote

Pöllöposti-niminen jäsentiedote ilmestyy joitakin kertoja vuodessa. Uusin tiedote 1- 2024 (helmikuu) on tässä ylimpänä.

Lue lisää

FIRST STEPS TO FINLAND’S NATURE – NATURE GUIDE

The book ”First Steps into Finland’s Nature” was published by The Kuopio Naturalists’ Society (KLYY) on June 5, 2018. The author of the book, Pekka Tenhunen is a long-time nature lover from Kuopio.The book is intended as a guide, not only to Finnish natural history but also introduces the Finnish language, and culture to those interested in or visiting the country. It has also been written particularly to meet the needs of foreigners, or migrants settling into life in Finland.

Lue lisää