Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistys

Kuopio
Navigaatio päälle/pois

Niit­ty­luon­to­päi­vä la 27.7. Joroisissa

Vietä kiva rento päivä maalla luontoa suojellen, tutustu perinnebiotooppien hoitoon ja nauti hyvästä ruoasta ja kahveista tunnin matkan päässä Kuopiosta. Yhteiskuljetus Joroisiin Mäntylän tilalle tarjolla, omat ja bussimatkat korvataan myös muulta Savosta. Talkoita varten on niityt jo niitetty, joten luvassa on lähinnä niitoksen kevyttä haravointia viereiseen peltoon. Uimaan pääsee, saunakin on tarjolla. Mahdollisuus yöpyä. Ilmoittautumiset 10.7. mennessä ja lisätiedot Erwin Woitsch erwin.woitsch@klyy.fi, p. 040 825 4251.

Ketoneilikka ja monet niittykasvit kukkivat parhaillaan. Kun kasvillisuus pidetään niittämällä tai laiduntamalla matalana, uhanlaiset niityt eivät kasva umpeen vaan säilyvät kasvi- ja hyönteislajistoiltaan rikkaina elinpiireinä. Lue lisää osoitteessa:
https://www.ymparisto.fi/fi/luonto-vesistot-ja-meri/luonnon-monimuotoisuus/luontotyyppien-monimuotoisuus/luontotyyppien-uhanalaisuus/perinnebiotoopit