Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistys

Kuopio
Navigaatio päälle/pois

Pöllöpostia 1-2019

Tervehdys, hyvä luonnonystävä!
Uutena puheenjohtajana päätin perustaa tämän Pöllöpostin kertoakseni teille luonnonystäville, mitä yhdistyksessä tapahtuu. Tenhusen Pekka joutui vähän tönäisemään ennen kuin hoksasin toimeen tarttua. Pyrin postittelemaan noin kerran kuukaudessa sen mukaan, miten paljon kerrottavaa on. Nopeimmin tiedot tapahtumista löytyvät kuitenkin yhdistyksen nettisivuilta.

Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistyksen toimintavuosi 2019 on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle. Metsän jatkuvaa kasvatusta käsittelevässä seminaarissa oli toistasataa kuulijaa ja 12 puhujaa. Avohakkuita ainoaksi vaihtoehdoksi eivät tarjonneet edes perinteisimmät tahot ja saimme kuulla, että jatkuvapeitteinen kasvatus voi todellakin olla myös taloudellisesti kannattavaa. Luonnonsuojeluryhmämme rakentaa jo kiivaasti uutta seminaaria toukokuulle. Suomen luonnonsuojeluliiton Luonto lainassa -viikollekin ahkerat tuottivat monta pientä tapahtumaa.

Vuoden vaihtuminen toi myös uuden hallituksen ja minut uudeksi puheenjohtajaksi. Sampo Jaakkola palkattiin kahdeksi päiväksi viikossa yhdistyksen toiminnanjohtajaksi toteuttamaan yhdistyksen taloushallinnon ja jäsenrekisterin ajanmukaistamista. Hallituksessa varapuheenjohtajana toimii Olavi Raatikainen, sihteerinä Tiina Heinonen ja muina jäseninä Paula Hyvönen, Maaret Väänänen, Markus Johansson ja Petri Nieminen. Pekka Tenhunen pöllyttää jäsenrekisteriä ja Pesään hautautuneita historian aarteita sekä perehdyttää uutta puheenjohtajaa. Viisasta kokemusta hallituksesta poistui, kun Kirsti Eskelinen jäi erovuoroisena pois.

Kaikkien yhteystiedot löytyvät yhdistyksen nettisivuilta https://www.sll.fi/kuopio/. Yhdistyksen sivuille löytää myös hakusanalla ’klyy’.

Apurahat ovat perinteikkäintä toimintaamme ja vuoden 2019 haku on käynnistynyt. Ohjeet apurahojen hakuun löytyvät myös nettisivuiltamme.

Alkaneen vuoden keskeinen ponnistus yhdistyksessämme tulee olemaan uuden toimitilan löytäminen ja sinne muuttaminen. Kotoiseksi vuosien kuluessa ’anahautunut’ Pesä ei enää vastaa nykyajan tarpeita ja saa monien silmät vuotamaan. Otamme ilolla vastaan kaikki vihjeet vapaana olevista pesäpaikoista.
Keväälle on suunnitteilla Rantaroska-kampanja viime vuoden malliin tai paremmin. Jos haluat osallistua jo järjestelyihin (toivottavasti haluat), lähetä yhteystietosi osoitteeseen luonnonystavat@klyy.fi. Varsinainen roskien keruu tapahtuu lumien sulettua ennen kuin heinä nousee. Perinteiset retket ja tapahtumat ovat myös suunnitteilla, niistä enemmän seuraavassa Pöllöpostissa.

Seuraavan kerran tapaamme viimeistään yhdistyksen kevätkokouksessa tiistaina 26.3.2019 VB-valokuvakeskuksella kello 18. Kokouksen jälkeen Jussi Tuovinen kertoo ajoista, jolloin Viktor Barsokevichin lasinegatiivit päätyivät KLYYn haltuun. Noita kuviakin voimme katsella VB:n varsinaisen näyttelyn lisäksi.

Uutena puheenjohtajana juttelen oikein mielellään jokaisen jäsenen kanssa, sähköposti kulkee sukkelasti anne@klyy.fi ja puhelimeen 050 3073444 voi jättää soittopyynnön, jos en työni vuoksi pysty vastaamaan.

Talvisia iloja toivottaen
Anne Paulo-Tuovinen
puheenjohtaja
Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistys