Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Helsingin yhdistys

Helsinki
Navigaatio päälle/pois

Helsingin luon­non­suo­je­lu­yh­dis­tys kannustaa kaupunkilaisia soolotalkoiluun

Helsingin luonnonsuojeluyhdistys perusti soolotalkoiden jättipalsamin kitkentäpaikat Malmille, Meri-Rastilaan ja Mellunkylään. Toivotamme kaikki halukkaat tervetulleiksi talkoilemaan Suomen luonnon monimuotoisuuden puolesta!

Helsingin luonnonsuojeluyhdistys on jo pitkään tehnyt töitä haitallisten vieraskasvien hävittämiseksi. Järjestämme tänäkin kesänä tuttuun tapaan lukuisia vieraskasvitalkoita yksin sekä yhteistyössä muiden tahojen kanssa. Talkooajankohdat ja paikat löytyvät Helsyn tapahtumakalenterista.

Koska kaikille talkoisiin osallistuminen ei ole mahdollista syystä tai toisesta, haluamme kannustaa kaupunkilaisia osallistumaan soolotalkoot-kampanjaan. DIAS-hankkeen ja VieKas LIFE -hankkeen organisoimassa kampanjassa jokainen voi kitkeä haitallisia vieraskasveja omassa pihapiirissä, puutarhapalstalla tai yhteistyökaupunkien osoittamassa talkookohteessa yksin tai pienessä porukassa.

Osallistumisen helpottamiseksi perustimme kolme jättipalsamin soolotalkoopaikkaa:

  1. Malmin Riihenkulma
  2. Meri-Rastilan metsä (Vuosaaren sillan eteläpuolella lähellä venesatamaa)
  3. Mellunkylän Ojapuisto

Kitkentäpaikka on helppo tunnistaa solootalkoiden julisteen avulla.

Jättipalsamia torjutaan vetämällä kasvi irti maasta juurineen. Kitketyt kasvit kerätään kasoihin alueen reunalle esimerkiksi kävelytien tai polun varteen. Kasoja kannattaa vielä talloa kunnolla, että niissä olevat kasvit litistyvät eivätkä enää juurru uudestaan. HUOM! Jos jättipalsami on jo ehtinyt muodostaa siemeniä, siementävät kukkavarret katkaistaan varovasti muovipussiin ennen kasvin kitkemistä. Muovipussi suljtaan huolella ja viedään sekajätteeseen.

Lisätietoa jättipalsamista ja sen torjunnasta: https://vieraslajit.fi/lajit/MX.39158

Soolotalkoot facebookissa: https://www.facebook.com/groups/soolotalkoot/