Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Keski-Suomen piiri Jyväskylän seudun yhdistys

Jyväskylä
Navigaatio päälle/pois

Jyväskylän seudun
yhdistys

Jyväskylän seudun yhdistys on perustettu vuonna 1978. Se kuuluu Suomen luonnonsuojeluliiton Keski-Suomen piiriin. Yhdistykseen kuuluu tällä hetkellä noin 800 jäsentä.

Lue lisää toiminnastamme Paikallisluonto

Periaatteena kestävä kehitys

Suomen luonnonsuojeluliiton Jyväskylän seudun yhdistys toimii täysin vapaaehtoisvoimin. Kaikki ovat tervetulleita mukaan toimintaan, vaikka vain yhden retken tai tapahtuman ajaksi!

Luonnonsuojelu yhdistää kaikkia, jotka ovat huolissaan maapallon tulevaisuudesta, oman lähiympäristönsä tilasta tai jonkin yksittäisen lajin säilymisestä. Luonnonsuojelu käsittelee isoja kysymyksiä, mutta niihin voi tarttua pienin teoin.

Sinun ei tarvitse olla yhdistyksemme jäsen toimiaksesi luonnon puolesta. Onko sinulta tai ryhmältäsi jäänyt tekemättä jokin tapahtuma tai pienimuotoinen kampanja paremman maailman puolesta siksi, että et ole saanut tukea tai kavereita siihen? Tai et ole löytänyt väylää tapahtumallesi? Me haluamme auttaa. Ota rohkeasti yhteyttä ja tule toteuttamaan ja ideoimaan luonnonsuojelua meidän kanssamme.

Tervetuloa mukaan!

Jyväskylän seudun yhdistyksen historiasta voit lukea tästä.

Keski-Suomen piiri

Jyväskylän seudun yhdistys

  • [email]

Ajankohtaista

Kannanotto: Hävittäjämiljardit ilmastotyöhön

Pahin turvallisuusuhkamme on ilmastonmuutos. Kaavaileeko Suomen valtio siis käyttävänsä 7-10 miljardia euroa ilmaston lämpenemisen torjuntaan? Ei, vaan sotilaskoneiden hankintaan ilmavoimille. 64 uuden hävittäjän elinkaarikustannukset ovat arviolta jopa 40 miljardia euroa.

Lue lisää

Kevään eduskuntavaalit 2019

Luonnonsuojeluliitto vaatii kunnianhimoisempaa ilmastopolitiikkaa kevään vaaleissa. Tavoittelemme Suomea, jossa luonnon monimuotoisuuden hupeneminen sekä vesien pilaantumisen ja ilmastonmuutoksen torjunta otetaan tosissaan. Ilmastotyön ja luonnon monimuotoisuuden vaalimisen on oltava Suomen kansallisen politiikan ja EU-puheenjohtajuuskauden kärkiä osana turvallisemman maailman tavoittelua.

Lue lisää

Vaikuta Suomen tulevaan jätelakiin nyt!

Jätedirektiivi on muuttunut ja sen muutokset on vietävä Suomen lakiin. Jätelakityöryhmä valmistelee ehdotusta jätelain muuttamiseksi ja Suomen luonnonsuojeluliiton edustajana työryhmässä toimii Pertti Sundqvist.

Lue lisää

Kaivoslaki Nyt -kansalaisaloite

Syventyvän ilmastokriisin edellä on tärkeää suunnitella uusiutumattomien luonnonvarojemme käyttö viisaudella, jotta kaivostoiminta aidosti rikastaa ja vahvistaa yhteiskuntamme elinmahdollisuuksia ja hyvinvointia. Kaivoslain kokonaisvaltaisella muutoksella huolehdimme paremmin elintärkeän puhtaan luonnon säilymisestä myös tuleville sukupolville.

Lue lisää