Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Keski-Suomen piiri Jyväskylän seudun yhdistys

Jyväskylä
Navigaatio päälle/pois

Jyväskylän seudun yhdistys

Jyväskylän seudun yhdistys on perustettu vuonna 1978. Se kuuluu Suomen luonnonsuojeluliiton Keski-Suomen piiriin. Yhdistykseen kuuluu tällä hetkellä noin 800 jäsentä.

Tule vapaaehtoiseksi Liity jäseneksi

Periaatteena kestävä kehitys

Suomen luonnonsuojeluliiton Jyväskylän seudun yhdistys toimii täysin vapaaehtoisvoimin. Kaikki ovat tervetulleita mukaan toimintaan, vaikka vain yhden retken tai tapahtuman ajaksi!

Luonnonsuojelu yhdistää kaikkia, jotka ovat huolissaan maapallon tulevaisuudesta, ilmastokriisistä, oman lähiympäristönsä tilasta tai jonkin yksittäisen lajin säilymisestä. Luonnonsuojelu käsittelee isoja kysymyksiä, mutta niihin voi tarttua pienin teoin.

Sinun ei tarvitse olla yhdistyksemme jäsen toimiaksesi luonnon puolesta. Onko sinulta tai ryhmältäsi jäänyt tekemättä jokin tapahtuma tai pienimuotoinen kampanja paremman maailman puolesta siksi, että et ole saanut tukea tai kavereita siihen? Tai et ole löytänyt väylää tapahtumallesi? Me haluamme auttaa. Ota rohkeasti yhteyttä ja tule toteuttamaan ja ideoimaan luonnonsuojelua meidän kanssamme.

Tervetuloa mukaan!

Jyväskylän seudun yhdistyksen historiasta voit lukea tästä.

Looking for information in English? Read more.

Keski-Suomen piiri

Jyväskylän seudun yhdistys

  • [email]

Ajankohtaista

MUISTUTUS: Tammirinteen asemakaavan muutosehdotus

Suomen luonnonsuojeluliiton Jyväskylän seudun yhdistys on hyvin huolissaan siitä, että Jyväskylän kaupunki yhä suunnittelee asuntorakentamista rakentamiselta vielä säästyneelle metsämaalle ja ulkoilu- ja virkistysmetsäalueelle. Rakentamisen lähelle luontoa siten, että luontoa, kuten tässä tapauksessa virkistysmetsää ja muuta olemassa olevaa rakentamatonta metsämaata, jää rakentamisen alle, ei voida katsoa edistävän luonnon antamaa hyvää.

Lue lisää

MUISTUTUS: Kauramäki II:n asemakaavan laajennus- ja muutosehdotus

Suomen luonnonsuojeluliiton Jyväskylän seudun yhdistys (JYSY) esittää kaavaehdotuksen palauttamista uudelleen tarkasteluun ja peruuttamista nykyisessä laajuudessaan. Yhdistyksemme on erittäin huolissaan siitä, että Jyväskylä suunnittelee jälleen uusia asuntoalueita metsäiselle, rakentamiselta säästyneelle alueelle.

Lue lisää

MUISTUTUS: Tiesuunnitelma Vt4 ja vt9 parantaminen välillä Kanavuori – Haapalahti, Jyväskylä

Suomen luonnonsuojeluliiton Jyväskylän seudun yhdistys ja Keski-Suomen piiri sekä Luontoliiton Keski- Suomen piiri esittävät edelleen koko tiehankkeen tarpeellisuuden uudelleenarviointia ja alueen liikennejärjestelyiden uudelleenpohdintaa ajantasaista tietoa ja mahdollisuuksia monipuolisesti hyödyntäen ja ajantasaisen lainsäädännön pohjalta. Esimerkiksi hankkeen ympäristövaikutusten arviointi (YVA) on vuodelta 2011 eikä liikenteen turvallisuuden ja sujuvuuden edistämistä muutoin kuin erilaisin isoin tiehankkein ole lainkaan tutkittu.

Lue lisää