Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Helsingin yhdistys

Helsinki
Navigaatio päälle/pois

Onnea Helsy! Helsingin luonnonsuojeluyhdistys täytti helatorstaina 21.5.2020 pyöreät 50 vuotta. Juhlan kunniaksi Helsyssä muisteltiin yhdistyksen historiaa. Varsinaiset juhlat siirtyivät koronavirustilanteen vuoksi myöhemmäksi.

Talosaaren Torpalla nautittiin päivän kunniaksi kakkukahvit luonnonkukkakoristein.

”Helsingillä olisi sijaintinsa ja ympäristönsä monipuolisen ja kauniin luonnon vuoksi kaikki mahdollisuudet säilyä asukkailleen todella viihtyisänä kaupunkina. Asutuksen jatkuvasti levittäytyessä on kuitenkin voitu todeta luonnon häviävän tai pirstoutuvan pala palalta erilaisen rakennustoiminnan tieltä. Pahinta on, että lukuisat uudet rakennussuunnitelmat uhkaavat tuhota senkin mitä vielä on jäljellä”.

– Kutsusta Helsingin luonnonsuojeluyhdistyksen perustavaan kokoukseen Tieteellisten seurojen talolla 21.5.1970.

Vuosi 1970 oli Euroopan neuvoston julistama luonnonsuojeluvuosi ja käännekohta Suomen kansalaistoiminnan kehittymisessä. Suomen Luonnonsuojeluliitto oli perustettu vain vuotta aiemmin, ja Helsingin luonnonsuojeluyhdistys oli sen ensimmäisiä jäsenyhdistyksiä.

Historiansa aikana Helsy on ollut mukana estämässä luonnolle haitallisia rakennushankkeita, onnistunut pelastamaan useita korvaamattomia luontokohteita ja järjestänyt satoja luonto- ja kulttuuriretkiä.

Helsyn historiaa muistelevat myös entiset puheenjohtajat. Millaisia kysymyksiä käsiteltiin yhdistyksen alkuvuosina? Entä mikä oli Helsyn osuus Viikki-liikkeessä?

Varsinaiset 50-vuotisjuhlat taitavat jäädä pitämättä.

Juhlalehti syntyi kuitenkin koronasta huolimatta toukokuussa 2021. Voit lukea Helsingin luonnon puolesta – Helsy 50 vuotta -lehteä:

Yhdistys

Helsingin luonnonsuojeluyhdistys ry perustettiin vuonna 1970. Helsyssä on noin 5000 jäsentä, joista osa on jäseniä Suomen luonnonsuojeluliiton…

Lue lisää

Hallitus

Tutustu Helsyn hallitukseen ja toimihenkilöihin.

Lue lisää

Säännöt

Tutustu yhdistyksen sääntöihin.

Lue lisää

Reilun yhdistyksen periaatteet

Noudatamme toiminnassamme Helsingin luonnonsuojeluyhdistyksen hallituksen hyväksymiä reilun yhdistyksen periaatteita:

Lue lisää

Toimintasuunnitelmat ja -kertomukset

Helsyn ympäristöohjelma

Tutustu Helsingin luonnonsuojeluyhdistyksen ympäristöohjelmaan!

Lue lisää