Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Helsingin yhdistys

Helsinki
Navigaatio päälle/pois

Tervetuloa kevätyön vaellukselle Vuosaaresta Östersundomin Talosaareen lauantaina 11.3. klo 19 alkaen!

Lähdemme Vuosaarenhuipun läntiseltä portilta Niinisaarenpolun päästä ja vaellamme Porvarinlahden kautta Östersundomin Talosaareen.

Retki päättyy puolen yön aikaan Talosaaren Torpalla, jossa voimme lämmitellä ennen kotimatkaa. Torpalta retkeläiset pääsevät kimppakyydillä yöbussiliikenteen äärelle. Vaihtoehtoisesti voit päättää retken jo Kantarnäsissa ja kävellä Talosaarentietä Uuden Porvoontien bussipysäkille tai takaisin Vuosaareen.

HUOM! Torpalla on yösauna lämpimänä, ja Torpalla voi myös yöpyä, kun siitä sopii etukäteen (ks. ohjeet lopusta).

Paul Segersvärd toimii pöllöoppaana ja Tuukka Perhoniemi Ursasta kertoo tähdistä. Jos taivas on pilvinen, tähtiopastus jää pois.

Vaativuus: Retken vaativuus on keskitasoa kävelymatkasta riippuen. Reitti on helppo, sillä kävelemme osaksi ulkoiluteitä ja osaksi asfaltoituja katuja pitkin. Korkeuserot eivät ole suuria. Kävelymatka Vuosaaresta Torpalle asti on noin 8 kilometriä.

Vakuutus: Suomen luonnonsuojeluliitto tarjoaa tapaturmavakuutuksen 18–69-vuotiaille retkeläisille. Muiden on huolehdittava omasta vakuutusturvastaan.

Varusteet: Menomatkalla seisoskelemme paljon, joten tarvitset säänmukaiset, lämpimät vaatteet ja jalkineet. Ota mukaan myös taskulamppu, tähtikartta, jos on, istuinalusta, eväät ja lämmintä juotavaa. Kiikaristakin voi olla iloa. Evästauko pidetään matkan varrella luonnossa. Varaudu siihen, että metsätieosuudella voi olla märkää tai liukasta. Kävelysauvoista on apua. Polkupyörää voi kuljettaa mukana.

Säävaraus: Pieni tihkusade tai sadekuuro ei haittaa, mutta jatkuvan sateen sattuessa retki siirtyy.

HUOM! Varapäiväksi on sovittu lauantai 18.3. klo 19–24.

Ilmoittautuminen: Retken osallistujamäärä on rajoitettu. Ilmoittaudu viimeistään ke 8.3. tästä (ilmoittautumislinkki avautuu pian).

HUOM! Sopimuksesta voit yöpyä Torpalla. Oma makuupussi tai lakanat mukaan. Sovi asiasta järjestösihteerin kanssa, puh. 050 3011 633, helsy(ät)sll.fi tai tee viime hetken varaus: Mikko Niskasaari, p. 046 6127349.

Torpan sijainti kartalla

Ks. bussien aikataulut Reittioppaasta