Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Helsingin yhdistys

Helsinki
Navigaatio päälle/pois

Maaliskuisella retkellä ihaillaan tähtitaivasta ja kuunnellaan pöllöjä.

Oppaat: Paul Segersvärd, television Luonto lähellä -ohjelman tekijä ja Tuukka Perhoniemi, tähtitieteellinen yhdistys Ursasta. Jos taivas on pilvinen, tähtiopastus jää pois.

Lähdemme Vuosaaresta bussin 96 päätepysäkiltä Porslahdentien päästä ja vaellamme metsien läpi Porvarinlahden kautta Talosaaren Torpalle. Kuuntelemme yön ääniä ja katselemme tähtitaivasta.

Retki päättyy Torpalle, joka sijaitsee noin 700 metriä Husön ratsastuskeskuksen parkkipaikalta. Tällöin olet kävellyt runsaat 7 km. Palaamme ihmisten ilmoille kimppakyydeillä, mutta voit myös palata kävellen takaisin Vuosaareen lähtöpaikalle. Jos kävelet Torpalta Uudelle Porvoontielle yöbussille 841, kävelymatka on noin 3,5 km.

Voit halutessasi päättää retken jo Kantarnäsissa ja kävellä Talosaarentietä Uudelle Porvoontielle bussin 841 pysäkille. Kävelymatka Vuosaaresta laskettuna on noin 6 km.

Omalla autolla tulijan kannattaa ajaa auto Husön ratsastuskeskuksen parkkipaikalle viimeistään kello 19.30 ja tulla taksilla Vuosaareen lähtöpaikalle. Matka kestä noin 15 minuuttia. Sovi järjestelystä Mirja Reijosen kanssa, p. 050 1420.

Pysähtelemme paljon, joten pukeudu lämpimästi. Sauvat avuksi ja nastat kenkiin, jos liukasta. Ota mukaan taskulamppu, istuinalusta ja tähtikartta, jos on. Eväät syödään ulkona.

HUOM! Sopimuksesta voit myös yöpyä Torpalla ja seurata lintujen elämää seuraavana päivänä. Sovi asiasta Mirja Reijosen kanssa, puh. 050 1420.

  • Torpalla voi yöpyä retken yhteydessä, vaikka ei olisi Helsyn jäsen.
  • Mukaan oma makuupussi tai lakanat ja eväät.
  • Villasukat, sillä sisällä liikutaan ilman ulkokenkiä.
  • Keittiössä on puuhella, mikro, veden- ja kahvinkeitin sekä astiat. Vesi haetaan omasta kaivosta.
  • Käytettävissä on ulkokäymälä.

Lisätietoa Torpasta.

Ei ennakkoilmoittautumista.

Tervetuloa!