Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Helsingin yhdistys

Helsinki
Navigaatio päälle/pois

Kes­kus­te­lu­ti­lai­suus 18.4.2024: Luontoalueet Östersundomin kau­pun­ki­suun­nit­te­lus­sa

Östersundomin metsäluontoa. Kuva: Harri Nygren

Helsingin luonnonsuojeluyhdistys järjestää Östersundomin kaavoituksesta kaikille avoimen keskustelutilaisuuden Keskustakirjasto Oodin Maijansalissa torstaina 18.4. klo 18–20.

Helsinki, Vantaa ja Sipoo laativat Östersundomin alueelle kuntien yhteistä yleiskaavaa vuosina 2010−2018. Korkein hallinto-oikeus kumosi yleiskaavan vuonna 2021. Nyt Helsinkiin kuuluvalle alueelle laaditaan osayleiskaavaa, jonka suunnitteluperiaatteet hyväksyttiin kaupunkiympäristölautakunnassa viime vuoden lopulla. Suunnitteluperiaatteissa asukasmäärän tavoite Östersundomissa on noin 35000–45000 asukasta. Osayleiskaavaluonnos on tulossa kaupunkiympäristölautakunnan käsittelyyn syksyllä 2024.

Miten käy Helsingin Östersundomin metsille, niityille ja vesialueille suunnitteilla olevassa osayleiskaavassa? Säilyykö luonnon biodiversiteetin nykyinen rikkaus?

Tervetuloa kuuntelemaan alustuksia Östersundomin tuoreista luontokartoituksista, lintujen tilanteesta kaavoituksessa, pohdintaa luonnon näkökulmasta ja kaupunkisuunnittelusta sekä kysymään, keskustelemaan ja tutustumaan kuvien kautta Östersundomin luontoon!

TILAISUUDEN OHJELMA

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätiedot: Helsyn hallituksen jäsen Matti Lipponen (matti.lipponen(a)welho.com,040 8248704) ja Helsyn järjestösihteeri Emilia Pippola (helsy(a)sll.fi, 050 3011633).

Lisätietoa Östersundomin kaavoituksesta Helsingin kaupungin verkkosivuilla: https://www.hel.fi/fi/kaupunkiymparisto-ja-liikenne/kaupunkisuunnittelu-ja-rakentaminen/suunnitelmat-ja-rakennushankkeet/ostersundomin-kaavoitus