Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Helsingin yhdistys

Helsinki
Navigaatio päälle/pois

Allekirjoita adressi Helsingin kansallisen kaupunkipuiston puolesta

Tulevan kansallisen kaupunkipuiston maisemaa Haltialassa. Kuva: Sanna Ahokas

Kansallinen kaupunkipuisto on maankäyttö- ja rakennuslaissa määritelty kaupunkiympäristössä sijaitseva arvokkaiden kulttuuri- ja luonnonmaisemien sekä virkistysalueiden laaja kokonaisuus, jonka säilyttämiseen ja hoitamiseen kaupunki on sitoutunut. Tähän mennessä Suomessa 11 kaupunkia on päättänyt perustaa kansallisen kaupunkipuiston.

Adressissa vaadimme, että Helsinki tekee kuluvan valtuustokauden aikana ympäristöministeriölle hakemuksen kansallisen kaupunkipuiston perustamiseksi Helsinkiin. Adressissa ovat Helsyn lisäksi mukana Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin! -liike, Helsingin kaupunginosayhdistykset ry, Helsingin seudun lintutieteellinen seura Tringa ry, Keskuspuistoryhmä, Kaupunkiluontoliike ry sekä Suomen Latu ry.

Jo kolme Helsingin kaupunginvaltuustoa on hyväksynyt kansallisen kaupunkipuiston perustamiseen tähtäävän hankkeen, ja valmistelun edistäminen on kirjattu kaupunkistrategioihin 2017–2021 ja 2021–2025. Hanke olisi vihdoin syytä viedä Helsingissä maaliin saakka.

Voit tukea kansallisen kaupunkipuiston perustamista Helsinkiin allekirjoittamalla adressin!

https://www.adressit.com/helsinkiin_tulee_perustaa_kansallinen_kaupunkipuisto

Voit myös kerätä nimiä tulostettavalle adressilomakkeelle:

https://www.sll.fi//app/uploads/sites/72/2023/06/KKPH-adressi-Helsyn-palautusosoitteella.pdf

Adressilomakkeet pyydetään palauttamaan tämän vuoden loppuun mennessä osoitteeseen: Helsingin luonnonsuojeluyhdistys ry / KKPH!-liike, Itälahdenkatu 22 b, 00210 Helsinki.