Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Helsingin yhdistys

Helsinki
Navigaatio päälle/pois

Taivalsaaren kylpylähotelli: Valitus asemakaavasta poikkeamisesta

Vesielementtien määrät poikkeushakemuksen suunnitelmissa (n. 180 m2) ja asemakaavan ohjenuorana olleessa viitesuunnitelmassa (1500 m2).

Helsingin kaupungin maankäyttöjohtaja Richard Manninen päätti 4.6.2023 virkamiespäätöksellä hyväksyä Soulmade Finland Oy:n tekemän hakemuksen poiketa voimassa olevasta asemakaavasta (11290) Taivalsaaren kylpylähotellin osalta.

Helsingin luonnonsuojeluyhdistys on yhdessä Töölön kaupunginosat – Töölö ry:n, As Oy Taivalkulman, As Oy Merikannontie 3:n ja Kiinteistö Oy Töölön Kylätalon Hietsun kanssa tehnyt 4.7.2023 hallintovalituksen poikkeamispäätöksestä.

Valituksessa osoitetaan, että neljä haettua poikkeamaa, jotka koskevat 1) rakennusalojen rajojen ylittämistä ,2) toimintojen sijoittamista asemakaavasta poiketen, 3) rakennukselle asetettujen korkeusrajojen ylittämistä ja 4) pysäköintimääräyksistä poikkeamista, eivät ole pieniä poikkeamia, joista maakäytön johtaja olisi voinut yksin päättää. Lisäksi valituksessa vedotaan menettelyvirheeseen ja selvitysten ja perusteluiden puutteisiin itse päätöksenteossa.

Koko valitus on luettavissa täällä (pdf). Lisätietoa aiheesta myös Töölö ry:n sivuilla.