Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Helsingin yhdistys

Helsinki
Navigaatio päälle/pois

Kannanotto alueen varaamisesta Helsingin He­vo­sur­hei­lu­kes­kus Oy – Helsinki Equestrian Centre Ltd:lle

Tähänkö ratsastuskeskus? Kuva: Mirja Reijonen

Lähetimme 25.4.2023 kannanoton Helsingin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnalle koskien alueen varaamista Helsingin Hevosurheilukeskus Oy – Helsinki Equestrian Centre Ltd:lle ratsastuskoululiiketoiminnan suunnittelua varten Vuosaaresta:

Hyvät kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan jäsenet ja varajäsenet,

Tämän päivän kokouksenne esityslistalla on asiakohtana 8 esitys kaupunginhallitukselle alueen varaamiseksi Helsingin Hevosurheilukeskus Oy – Helsinki Equestrian Centre Ltd:lle ratsastuskoululiiketoiminnan suunnittelua varten Vuosaaresta. Varausalueella on lainvoimainen, mutta yli kaksikymmentä vuotta vanha asemakaava voimassa entisen kaatopaikan tien varrella. Paikka on nykyään hyvinkin arvokkaaksi todettua metsäaluetta.

Kaava on vanhentunut, minkä vuoksi alueen varaamista ratsastuskoulutoiminnalle tulee tarkastella uudessa valossa. Arvokkaimmat luontoalueet tulisi säästää myös kaupunkistrategian mukaan.

Toivommekin, että perehdytte asiaan huolellisesti. Lisäksi haluaisimme itse tutkia asiaa tarkemmin ja lähettää teille lisätietoa ennen päätöksentekoa. Siksi vetoamme teihin, että jätätte tässä vaiheessa asian pöydälle.

Helsingissä 25.4.2023

Antti Halkka
varapuheenjohtaja, Helsingin luonnonsuojeluyhdistys ry

Emilia Pippola
järjestösihteeri, Helsingin luonnonsuojeluyhdistys ry