Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Helsingin yhdistys

Helsinki
Navigaatio päälle/pois

Vetoomus Töölönlahden puiston poistamiseksi ul­koil­ma­kon­sert­tien päät­ty­mi­sai­ka­lin­jauk­sis­ta

Keväinen Töölönlahti. Kuva: Antti Halkka

Lähetimme 31.3.2022 Helsingin Seudun Lintutieteellinen Yhdistys Tringa ry:n kanssa ympäristö- ja lupajaostolle, asianosaisille kaupungin viranhaltijoille sekä apulaispormestari Sinnemäelle vetoomuksen Töölönlahden puiston poistamiseksi ulkoilmakonserttien päättymisaikalinjauksista:

Arvoisat ympäristö- ja lupajaoston jäsenet ja varajäsenet sekä ympäristöseuranta- ja -valvontayksikön päällikkö Katariina Serenius, brändiyksikön päällikkö Sanna Forsström ja apulaispormestari Anni Sinnemäki

Ympäristö- ja lupajaosto käsitteli 17.3.2022 pidetyssä kokouksessaan ulkoilmakonserttien päättymisaikalinjausta vuodelle 2022. Havahduimme Helsingin luonnonsuojeluyhdistyksessä ja Helsingin seudun lintutieteellisessä yhdistyksessä Tringa ry:ssä asiaan vasta kokouksen jälkeen. Koska päätökseen ei voi hakea muutosta, vetoamme teihin, että otatte asian uudelleen jaoston käsiteltäväksi 13.4. ja poistatte Töölönlahden puiston päättymisaikalinjauksista.

Töölönlahti on arvokas luontokohde keskellä Helsinkiä. Maailmassa ei ole montaakaan pääkaupunkia, jossa vain kivenheiton päässä parlamenttitalosta pesii nokikanan, silkkiuikun ja haapanan tapaisia uhanalaisia lintulajeja. Suurten yleisötapahtumien järjestäminen alueella lintujen pesimäaikaan huhtikuun alusta heinäkuun loppuun aiheuttaa pesiville linnuille ja alueen muille eläimille häiriötä.

Vetoamme siksi muutenkin siihen, että kaupunki ei käyttäisi Töölönlahden puistoa yleisötapahtumien alueena. Lähistöllä oleva Kansalaistori sopii tähän tarkoitukseen. Helsingin kaupungin tulisi nähdä Töölönlahti ympäristöineen ”luontotapahtuma-alueena”, jossa ihmiset voivat nauttia lähiluonnosta keskellä kantakaupunkia ilman melua. Helsingin jäljellä olevaa lähiluontoa tulisi vaalia ja ymmärtää luonnon merkitys kaupungin veto- ja pitovoiman ja brändin kannalta.

Töölönlahden puiston poistaminen yöllisen melun listalta olisi askel oikeaan suuntaan.

Helsingissä 31.3.2022

Antti Halkka

puheenjohtaja, Helsingin luonnonsuojeluyhdistys ry

Emilia Pippola

järjestösihteeri, Helsingin luonnonsuojeluyhdistys ry

Aleksi Mikola

puheenjohtaja, Helsingin seudun lintutieteellinen yhdistys Tringa ry

Lisätiedot:

Emilia Pippola, järjestösihteeri, Helsingin luonnonsuojeluyhdistys ry: helsy@sll.fi / puh. 050 3011 633

Juho Leppänen, suojelusihteeri, Helsingin seudun lintutieteellinen yhdistys Tringa ry: suojelusihteeri@tringa.fi

Silkkiuikku pesällään Töölönlahdella. Kuva: Christa Granroth