Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Helsingin yhdistys

Helsinki
Navigaatio päälle/pois

Helsingin luon­non­suo­je­lu­yh­dis­tyk­sen hallitus 2022 ja muita kuulumisia syyskokouksesta

Vuonna 2022 jatketaan Helsingin lähimetsien puolustamista. Kuvassa Helsyn kaava- ja metsäryhmäläisiä tutustumassa Kivikon metsiin. Kuva: Emilia Pippola

Helsyn sääntömääräinen syyskokous pidettiin keskiviikkona 24.11.2021 etäyhteyksin. Kokouksessa valittiin hallituksen puheenjohtaja ja jäsenet erovuoroisten tilalle.

Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin nykyinen puheenjohtaja Antti Halkka. Varsinaisina jäseninä jatkavat Matti Lipponen, Riitta Malve-Tamminen ja Sanna Ahokas. Erovuoroissa olleiden hallituksen jäsenten tilalle valittiin Terhi Lammi, Arto Haatanen ja Annemarje Salonen. Lisäksi hallitukseen päätettiin valita kuusi varajäsentä: Christina Lindén, Mikko Niskasaari, Timo Kalanti, Mirko Nieminen, Katariina Kaarlela ja Juha Karsikas.

Syyskokouksessa hyväksyttiin myös toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2022. Tulevana vuonna Helsyssä nostetaan esiin Suomen luonnonsuojeluliiton valtakunnallisia teemoja: ilmastokriisiä, lajikatoa ja kaivostoimintaa. Koronatilanteesta huolimatta aktiivinen retkitoiminta jatkuu – tarvittaessa pienryhmissä ja etänä. Viestinnässä aletaan soveltaa Helsyn uutta ilmettä ja tehostetaan jäsenhankintaa. Lisäksi jatketaan aktiivista vaikuttamista lähiluonnon puolesta niin kaavoista ja muista suunnitelmista lausuen kuin haitallisia vieraslajeja torjuen.

Koko toimintasuunnitelma löytyy pdf-tiedostona täältä.

Ennen varsinaista kokousta suojeluasiantuntija ja metsäkartoittaja Olli Manninen esitelmöi aiheesta Helsingin arvometsät. Hän pitää Helsingin metsiä valtakunnallisestikin arvokkaina. Toteamus antaa pontta Helsyn luonnonsuojelutyöhön tulevana vuonna.