Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Helsingin yhdistys

Helsinki
Navigaatio päälle/pois

Kurkistus Niskalan arboretumiin

Pohjois-Helsinkiin 4.10.2021 suuntautuneella retkellämme vierailimme kartanonherra Jakob Kavaleffin aikoinaan perustamassa Niskalan puulajipuistossa. Puistosta löytyy vielä runsaasti Kavaleffin sinne 1800-luvulla hankkimia puita. Arboretum on nykyään Helsingin kaupungin omistama ja sitä kehitetään aktiivisesti. Oppaanamme toimi dendrologi, kasvikonsultti Antti Autio. Häntä parempaa opasta emme olisi voineet saada: alueen historia ja menneisyys sulautuivat luontavasti yhteen ja jokainen oppi tuntemaan kosolti sellaisia puulajeja, joita ei ennen tiennyt edes olevan olemassa.

Niskala sekä sen läheisyydessä sijaitsevat Ruutinkoski, Haltialan aarnialue ja Tammiston tammimetsä ovat mainioita retkikohteita ympäri vuoden.

Voit lukea lisää Niskalan arboretumista Helsyn juhlajulkaisusta sivuilta 18–19. Lehti löytyy näköisversiona issuu-palvelusta.

Teksti: Annemarje Salonen

Kuvat: Aki Eerikäinen