Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Helsingin yhdistys

Helsinki
Navigaatio päälle/pois

Torppa tarjoaa aitoa vanhanajan tahkoa Helsyn jäsenten käyttöön

Helsy on saanut Torpalle lahjoituksena aidon vanhanajan tahkon, jolla teroittuvat näppärästi kirveet, puukot, viikatteet ja muut sileäpintaiset terätyökalut. Helsyn aktiivi Mikko Niskasaari kirjoittaa uudesta tahkosta vuoden 2012 Takiaisessa:

”Talosaaren Torpalle saatiin syksyllä 2011 lahjoituksena oikea vanhan ajan tahko. Se on ainoa oikea väline pahasti tylsistyneiden, ja varsinkin koloutuneiden kirveiden teroittamiseen. Liippakivi on siihen tehoton, ja smirgeli pilaa kirveen terän. Toki tahkolla saa kuntoon myös puukot, viikatteet ja muut sileät teräaseet. Tahko kuului ennen, ja kuuluu paljolti vieläkin jokaisen maatalon perustyökaluihin, mutta kaupunkilaisen ulottuvilta ne ovat kadonneet. Siksi tahkon saamista Torpalle, ja sitä myötä kaikkien jäsenten käyttöön pidettiin tärkeänä.”

”Tahko sijoitettiin Torpan takapihalle, puuliiterin eteen, jossa se on kesäkaudella kaikkien vapaasti käytettävissä. Hiomisessa tarvittavaa vettä yleensä riittää Torpan nurkilla seisovissa sinisissä sadevesitynnyreissä. Jos ne ovat tyhjentyneet, vettä saa kaivosta.”