Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Hämeen piiri Hämeenlinnan seudun yhdistys

Hämeenlinnan seutu
Navigaatio päälle/pois

Hämeenlinnan seudun luonto tarvitsee suojelua

Hämeenlinnan seudun luonnonsuojeluyhdistys on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys

Lue lisää toiminnastamme Paikallisluonto

Kuva: Jarkko Penttinen

Periaatteena kestävä kehitys

Yhdistyksemme tavoitteena on lisätä luontoharrastusta ja lähiluonnon tuntemusta sekä edistää luonnon- ja ympäristönsuojelua Hämeenlinnan alueella.

Järjestämme muun muassa kaikille avoimia luontoretkiä, tapahtumia ja yleisötilaisuuksia.

Yhdessä voimme vaikuttaa asioihin luonnon puolesta. Tervetuloa mukaan toimintaan! Ota yhteyttä!

Liittyessäsi Suomen luonnonsuojeluliiton (SLL) jäseneksi liityt samalla asuinpaikkasi luonnonsuojeluyhdistykseen, ellet nimenomaan halua kuulua jollakin muulla paikkakunnalla toimivaan yhdistykseen. Saat jäsenlehden Luonnonsuojelija neljä kertaa vuodessa. Liity jäseneksi!

Etelä-Hämeen luonnonsuojelupiiri ry

Hämeenlinnan seudun luonnonsuojeluyhdistys ry

  • [email]
  • 050 576 8953
  • Hämeentie 2 A 6 b, 13200 Hämeenlinna

Ajankohtaista

Osallistu kuntalaisaloitteeseen lintuystävällisestä lasirakentamisesta

Hämeenlinnan seudun luonnonsuojeluyhdistys ry ja Kanta-Hämeen lintutieteellinen yhdistys ry (BirdLife Kanta-Häme) ovat yhdessä valmistelleet kuntalaisaloitteen, jossa esitetään, että Hämeenlinna ryhtyy käyttämään kaavoitusvaltaansa edistääkseen lintuystävällistä lasirakentamista Hämeenlinnassa. Suomessa kuolee vuosittain miljoonia lintuja törmättyään ikkunaan tai muuhun rakennetun ympäristön lasipintaan.…

Lue lisää

Taruksen avohakkuun uhkaamista kohteista löytyy uhanalaisia lajeja

Hämeenlinnan seudun luonnonsuojeluyhdistys järjesti 17.1.2020 retken Tarukseen alueille, joille metsät omistava Hämeenlinnan kaupunki ja metsäyhtiö UPM suunnittelevat sekä avo- että harvennushakkuita. Mukana oli ihmisiä mm. Suomen luonnonsuojeluliiton hämäläisistä yhdistyksistä, Greenpeacesta ja paikallisesta retkeilykerhosta.

Lue lisää

Taruksen Karhumäen ja Isomäen metsät tulisi säästää avohakkuilta

Hämeenlinnan seudun luonnonsuojeluyhdistys toivoo Hämeenlinnan kaupungin ja UPM:n harkitsevan uudellaan Taruksen retkeilyalueen hakkuusuunnitelmia. Perjantaina 17.1.2020 yli 30 Taruksen luonnosta ja ilmoitetuista hakkuista kiinnostunutta kävi Hämeenlinnan seudun luonnonsuojeluyhdistyksen kutsumalla retkellä Taruksen Karhupolulla itse katsomassa miksi hakkuut herättävät niin paljon huolta ja vastustusta.…

Lue lisää

Hämeenlinnan seudun luonnonsuojeluyhdistys täytti 50 vuotta

Hämeenlinnan seudun luonnonsuojeluyhdistys täytti syksyllä 2019 50 vuotta. Yhdistys kokosi historiastaan pienen koosteen kertomaan, mihin yhdistys on pyrkinyt vuosien varrella vaikuttamaan, mitä on saanut aikaan, ja samalla miten vapaaehtoinen luonnonsuojelutyö on tuona aikana muuttunut.

Lue lisää