Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pirkanmaan piiri Ylä-Satakunnan yhdistys

Ylä-Satakunta
Navigaatio päälle/pois

Osallistutaan yhdessä kansalaistieteen tekemiseen!

Lintuatlakseen kerätään tiedot linnuista, joiden pesinnästä on jonkinlainen havainto. Se voi olla pesäpaikan valintaa, pesänrakentamista, ruokintaa, poikasia tai vastaavaa. Näille havainnoille annetaan erilaisia pistemääriä ns. pesimisindeksi- lukuja. Jokainen pesintään viittaava havainto on arvokas, kunhan lajin määritys on tehty oikein ja havainto tallennetaan ohjeiden mukaisesti. Atlashavaintoja voi tehdä pesimäaikana missä ja milloin vain.

Seuraavan diasarjan sivulla 8 voit katsoa, mikä on tilanne Lintuatlas- havaintojen keruun puolessa välissä Parkanossa. Millainen on havaintotilanne omalla asuinalueellasi, vapaa-ajan paikkasi tai mieluisan retkimaaston kohdalla? Joskus 10×10 km alueet rajautuvat omia havaintopaikkoja ajatellen kahteen tai useampaan ruutuun, mutta se ei haittaa. Pääasia olisi, että havainnot tulevat ilmoitettua! Avaa ohjetiedosto alla olevasta linkistä. Pdf- tiedosto avautuu uuteen ikkunaan!