Sijainti: Pääsivu

Tervetuloa!

Helsingin luonnonsuojeluyhdistys ry on helsinkiläisten oma luontojärjestö.

Tule sinäkin mukaan toimintaamme!

Helsingin luonnonsuojeluyhdistys ry. perustettiin vuonna 1970.

Helsy toimii alkuperäisluonnon monimuotoisuuden ja ekologisen kestävyyden säilyttämiseksi sekä elinympäristön viihtyisyyden lisäämiseksi Helsingissä ja kaupungin omistamilla alueilla. vasikkasaaren_retki
Yhdistys tuottaa tietoa ympäristöstä ja luonnosta sekä kuntalaisille että viranomaisille. Helsy tekee myös yhteistyötä muiden kansalaisjärjestöjen
sekä kaupungin viranomaisten kanssa. Annamme lausuntoja ja muita mielipiteitä  kaavoitusasioista,
luonnon-hoitosuunnitelmista jne. Tärkeistä lausunnonannoista ja linjavedoista päättää yhdistyksen hallitus.

Järjestämme seminaareja, teemme luontokartoituksia, järjestämme retkiä, luentoja ja kursseja. Helsyn erilaisiin toimintaryhmiin voi liittyä ottamalla yhteyttä järjestösihteeriin helsy(at)sll.fi. Uusia ryhmiä perustetaan tarpeen ja mielenkiinnon mukaan aina, kun löytyy toimintaehdotuksia sekä aktiiveja ryhmää vetämään. Lisäksi otamme mielellämme vastaan näkemyksiä, toivomuksia ja kehittämisehdotuksia Helsyn toiminnasta.

Helsy valittaa yleiskaavasta korkeimpaan hallinto-oikeuteen

Helsingin luonnonsuojeluyhdistys on valittanut yhdessä Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piirin kanssa uudesta yleiskaavasta korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Valituksella pyritään suojaamaan rakentamiselta tärkeitä viheralueita Helsingissä. Vaikka hallinto-oikeus pelasti päätöksellään rakentamiselta muun muassa Vartiosaaren, Keskuspuiston ja Melkin, jäi yleiskaavaan vielä liikaa rakentamismerkintöjä viheralueille. Helsingissä luonnon merkitys on hyvin tärkeä kaupunkirakenteessa. Viheralueet nostavat hyvinvointiamme ja asumisen laatua. Säästetään arvokkaat viheralueet rakentamiselta!

Lue lisää: https://www.sll.fi/uusimaa/tiedotus/hki-yk-tiedote-070318Helsingin hallinto-oikeus kaatoi osia yleiskaavasta ja pelasti ainakin toistaiseksi Vartiosaaren, Keskuspuiston, Ramsinniemen ja muitakin helsinkiläisille tärkeitä luontoalueita rakentamiselta. Valitettavasti hallinto-oikeus ei kuitenkaan poistanut rakentamispikseleitä mm. Pornaistenniemestä, Viikistä, Herttoniemestä ja Pihlajamäestä.

Tämä hetki on Helsingin momentum.
Hallinto-oikeuden päätös antaa Helsingille mahdollisuuden visioida ja toteuttaa kaupunkirakennetta, jossa viheralueet ovat olennainen osa sitä. Viheralueiden ja luonnon merkitys kaupungin rajojen sisällä on hyvin suuri, ne ovat hiilinieluja ja -varastoja, suodattavat hulevesiä ja luovat puhdasta mikroilmastoa. Viheralueet ja lähimetsät ovat kaupungin keuhkot ja asukkaille korvaamattomia virkistysalueita. Viheralueiden terveysvaikutukset tunnustetaan tieteellisesti.
Myös Helsingin tulisi nyt tunnustaa viheralueiden merkitys ja suojella arvokas luontonsa rakentamiselta. Vastakkainasettelu kaavoituspäättäjien ja luontoa suojelevien välillä voisi olla myös vuoropuhelua.

Mika Välipirtti puheenjohtaja
Antti Halkka varapuheenjohtaja
Helsingin luonnonsuojeluyhdistys ry

Helsyn tulevat retket ja tapahtumat
**********************************************************

Vuoden 2018 alustava retkikalenteri löytyy tapahtumat sivulta.

Ilmoittautumislomakkeet ovat käytössä retkiin, joihin se vaaditaan Tapahtumat sivuillemme.

Kyseessä on alustava retkiaikataulu, johon saattaa tulla muutoksia.

***********************************************************************
Seuraavat retket:

Ti 20.3. Metsäkävely Uutelassa (Helsinki)

20.03.2018 klo 17:0018:30 Uutela,

Ti20.3. Metsäkävely Uuutelassa (Helsinki) - Lue lisää...

La 28.4. Historia- ja luontoretki Hankoon bussilla (Helsinki)

28.04.2018 klo 09:0019:00 Hanko,tekijä: Helsingin luonnonsuojeluyhdistys

La 28.4. Historia- ja luontoretki Hankoon bussilla (Helsinki) - Lue lisää...


Helsingin
luonnonsuojeluyhdistys ry
      Itälahdenkatu 22 b
00210 Helsinki
050 3011 633

helsy@sll.fi

Muut yhteystiedot


Helsyviesti    

Lue ympäristöön ja kaupunkiin liittyvistä tapahtumista ja uutisista