Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Helsingin yhdistys

Helsinki
Navigaatio päälle/pois
Kuva: Emilia Pippola

Luontokato tarkoittaa ihmisen toiminnasta aiheutuvaa lajien ja muun luonnon monimuotoisuuden vähenemistä. Luonto köyhtyy niin kasvi- , sieni- kuin eläinmaailmassa.

Luontokatoa tapahtuu myös Helsingissä! Kaupunkisuunnittelun myötä Helsingissä tuhotaan myös herkkiä ja arvokkaita luontoalueita muun muassa kaavoituksella. Me Helsingin luonnonsuojeluyhdistyksessä haluamme tuoda nämä kohteet asukkaiden tietoisuuteen, jotta lähiluontomme ei häviäisi tulevaisuudessa. Yhdessä me voimme säilyttää kotikaupunkimme luonnon.

Emme anna ainoastaan risuja, vaan myös ruusuja. Annamme reilusti ja rohkeasti kiitosta niille
päätöksille ja päätöksentekijöille, jotka edesauttavat, että arvokas luontomme säästyy.

Tutustu luontokato– ja luontotekokohteisiin. Voit myös lukea vastauksia yleisesti kysyttyihin kysymyksiin Luontokato vai luontoteko? -kampanjasta sekä ehdottaa luontokato- ja luontotekokohteita mukaan kampanjaan täällä.

Kampanja jalkauttaa kattojärjestömme, Suomen luonnonsuojeluliiton, Luontokato vai luontoteko? -kampanjan paikallistasolle.

Yleiskuva syksyisestä Kumpulanmäen vaahterametsästä.

Luontokatoa Helsingissä

Tälle sivulle kokoamme esimerkkejä luontokatokohteista Helsingissä. Alla on lueteltu ne kohteet, joiden luonnon monimuotoisuus on vaarassa huonon kaupunkisuunnittelun vuoksi.

Lue lisää

Luontotekoja Helsingissä

Tälle sivulle kokoamme esimerkkejä luontotekokohteista Helsingissä. Annamme reilusti ja rohkeasti kiitosta niille päätöksille ja päätöksentekijöille, jotka edesauttavat, että arvokas luontomme Helsingissä säästyy.

Lue lisää

Kysymyksiä ja vastauksia