Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Helsingin yhdistys

Helsinki
Navigaatio päälle/pois

Tutustu Helsingin luonnonsuojeluyhdistyksen ympäristöohjelmaan!

Ympäristöohjelman tarkoitus
Helsingin luonnonsuojeluyhdistyksen säännöissä sanotaan, että yhdistyksen tarkoituksena on edistää monimuotoisen luonnon ja elinkelpoisen ympäristön hoitoa ja varjelua (2 §). Yhdistyksen jäsenistöön kuuluu vuonna 2010 noin 4300 henkilöä. Yhdistyksen aktiivijäsenistö muodostuu hallituksen jäsenten lisäksi erilaisten toimintaryhmien kuten maankäyttö- ja luonnonsuojeluryhmän ja luontopolkuryhmän jäsenistä sekä vapaaehtoisista perusjäsenistä. Ympäristöohjelman tarkoituksena on edistää ympäristövastuullisuutta kaikessa yhdistyksen toiminnassa ja jäsenistössä. Yhdistys sitoutuu noudattamaan ympäristöohjelmassaan mainittuja periaatteita.

Yhdistyksen toiminta ja kulutus
Hallitus kokoontuu kerran kuussa. Hallituksen jäsenille lähetetään kokouskutsu sähköpostitse ja yhdistys pyrkii välttämään turhaa materian- ja energiankulutusta kokousten järjestelyissä. Yhdistys järjestää keskustelu- ja valistustilaisuuksia ym. sekä retkiä ja tapahtumia luonto- ja ympäristötietouden levittämiseksi. Talkoopäivinä yhdistys tarjoaa hallinnoimallaan Torpalla osallistujille aterian. Yhdistys julkaisee paperista jäsenlehteä kerran vuodessa ja muita painotuotteita harvemmin. Yhdistys järjestää kaksi kertaa vuodessa sääntömääräisen vuosikokouksen, jolloin koko jäsenistö kutsutaan koolle. Kokouksissa on tarjoilua ja osallistujille jaetaan mahdollisia esitteitä.

Periaatteet
Yhdistys sitoutuu noudattamaan seuraavia tavoitteita kaikessa toiminnassaan:

Periaate 1. Yhdistys pyrkii vähentämään paperin kulutusta ja roskien tuottamista. Yhdistys ei esim. käytä kertakäyttöastioita eikä etenkään muovivalmisteisia tuotteita järjestämissään kokouksissa ja
tilaisuuksissa.

Periaate 2. Yhdistyksen jäseniä kannustetaan joukkoliikenteen sekä omien lihasten käyttöön yksityisautoilun sijaan. Yhdistys tukee kevyen- ja joukkoliikenteen kehittämistä.

Periaate 3. Yhdistys suosii ympäristömerkittyjä ja luomutuotteita sekä kotimaisten kauden vihannesten ja hedelmien käyttöä ja pienentää näin käyttämänsä ruoan hiilijalanjälkeä. Yhdistys on valmis maksamaan näistä tuotteista tavallisia tuotteita korkeamman hinnan.

Periaate 4. Yhdistys pyrkii vähentämään energian kulutusta ja suosii ympäristösertifioitua sähköntuotantoa, kuten SLL:n sertifioimaa Ekoenergiaa.

Yhdistys

Helsingin luonnonsuojeluyhdistys ry perustettiin vuonna 1970. Helsyssä on noin 5000 jäsentä, joista osa on jäseniä Suomen luonnonsuojeluliiton…

Lue lisää

Hallitus

Tutustu Helsyn hallitukseen ja toimihenkilöihin.

Lue lisää

Säännöt

Tutustu yhdistyksen sääntöihin.

Lue lisää

Reilun yhdistyksen periaatteet

Noudatamme toiminnassamme Helsingin luonnonsuojeluyhdistyksen hallituksen hyväksymiä reilun yhdistyksen periaatteita:

Lue lisää

Toimintasuunnitelmat ja -kertomukset

Helsy 50 vuotta

Onnea Helsy! Helsingin luonnonsuojeluyhdistys täytti helatorstaina 21.5.2020 pyöreät 50 vuotta. Juhlan kunniaksi Helsyssä muisteltiin yhdistyksen historiaa. Varsinaiset juhlat siirtyivät koronavirustilanteen vuoksi myöhemmäksi.

Lue lisää