Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Helsingin yhdistys

Helsinki
Navigaatio päälle/pois

Helsingin luonnonsuojeluyhdistys on mukana luonnonsuojelua edistävissä hankkeissa.

Kotimetsät 

Meillä helsinkiläisillä on ympärillämme arvokkaita ja monimuotoisia metsiä. Helsy haluaa nostaa niitä esiin omalla Kotimetsät-sivustollaan, jolla esittelemme metsiä eri puolilta kaupunkia. Tutustu Kotimetsiin!

Jos haluat kirjoittaa jostakin Helsingin metsästä Kotimetsät-sivustolle, ole yhteydessä Helsyn järjestösihteeriin ja ilmianna innostuksesi!

Lahtipolku- ja Jokipolkuopas

Polkua pitkin helsinkiläiseen luontoon!

Helsy kutsuu kaupunkilaisia ja muita kiinnostuneita elämysmatkalle Helsingin lähiluontoon. Helsyläiset ovat laatineen kaksi polkuopasta:

Lahtipolku -oppaan avulla voit tehdä luonto- ja kulttuuriretken Vartiokylän lahdella yksin tai ryhmässä. Voit ladata oppaan ilmaiseksi tästä.

Jokipolku -opas johdattaa Mätäjoen ympäristöön. Voit ladata oppaan ilmaiseksi tästä.

Jokipolku-oppaaan painettuja versioita on saatavilla Pitäjänmäen kirjastosta (Jousipolku 1) ja Kannelmäen kirjastosta (Klaneettitie 5). Varmista saatavuus suoraan kirjastosta.

Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin

Kansallisten kaupunkipuistojen avulla vaalitaan kaupunkiympäristöjen arvokkainta luonto- ja kulttuuriperintöä eheinä kokonaisuuksina. Helsinkiin on mahdollista luoda poikkeuksellisen upea kansallinen kaupunkipuisto johtuen kaupungin keskustan sijainnista niemellä meren ympäröimänä.

Kaupunkipuiston kokonaisuus muodostuisi helsinkiläisen saariston ja merenrantojen, Vantaanjoen ja kaupunkipurojen, puistojen ja luonnonmetsien sekä monipuolisten kulttuuriympäristöjen muodostamasta yhtenäisestä verkostosta. Uuden kaupunkipuiston on mahdollista liittyä merenrannalta myös naapurikaupunkien luontoalueille sekä viljelymaisemiin.

Uudenmaan maakuntakaavassa on esitetty idea pääkaupunkiseudun viherkehästä, johon Helsingin kansallisen kaupunkipuiston avulla on mahdollista luoda luonnollinen yhteys. Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin! -liikkeen päämääränä on laaja idästä länteen ja etelästä pohjoiseen ulottuva urbaani uuden ajan kaupunkipuisto.

Lue lisää täältä.

Näkymä Vallisaaresta. Kuva: Ninaras/Wikipedia (CC BY 4.0)

Päivitetty 28.5.2022

Mitä teemme

Helsingin luonnonsuojeluyhdistyksen toimintaryhmissä pääset vaikuttamaan kaupungin tulevaisuuteen, suojelemaan lähiluontoa, järjestämään…

Lue lisää

Kaava- ja metsäryhmä

Vieraslajiryhmä

Viestintäryhmä

Retkiryhmä

Lukupiiri

Lepakkokerho