Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Helsingin yhdistys

Helsinki
Navigaatio päälle/pois

Helsingin luonnonsuojeluyhdistys on mukana luonnonsuojelua edistävissä hankkeissa.

Kotimetsäpolut 

Nostamme lähimetsien merkityksen käytännölliselle tasolle perustamalla Helsingin lähimetsiin kotimetsäpolkuverkoston. Tutustu hankkeeseen!

Lahtipolku- ja Jokipolkuopas

Polkua pitkin helsinkiläiseen luontoon!

Helsy kutsuu kaupunkilaisia ja muita kiinnostuneita elämysmatkalle Helsingin lähiluontoon.

Lahtipolku -oppaan avulla voit tehdä luonto- ja kulttuuriretken Vartiokylän lahdella yksin tai ryhmässä. Voit ladata oppaan ilmaiseksi tästä.

Jokipolku -opas johdattaa Mätäjoen ympäristöön. Voit ladata oppaan ilmaiseksi tästä.

Jokipolku-oppaaan painettuja versioita on saatavilla Pitäjänmäen kirjastosta (Jousipolku 1) ja Kannelmäen kirjastosta (Klaneettitie 5).

Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin

Kansallisten kaupunkipuistojen avulla vaalitaan kaupunkiympäristöjen arvokkainta luonto- ja kulttuuriperintöä eheinä kokonaisuuksina.
Helsinkiin on mahdollista luoda poikkeuksellisen upea kansallinen kaupunkipuisto johtuen kaupungin keskustan sijainnista niemellä meren ympäröimänä.

Kaupunkipuiston kokonaisuus muodostuisi helsinkiläisen saariston ja merenrantojen, Vantaanjoen ja kaupunkipurojen, puistojen ja luonnonmetsien sekä monipuolisten kulttuuriympäristöjen muodostamasta yhtenäisestä verkostosta. Uuden kaupunkipuiston on mahdollista liittyä merenrannalta myös naapurikaupunkien luontoalueille sekä viljelymaisemiin.

Uudenmaan maakuntakaavassa on esitetty idea pääkaupunkiseudun viherkehästä, johon Helsingin kansallisen kaupunkipuiston avulla on mahdollista luoda luonnollinen yhteys. Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin! -liikkeen päämääränä on laaja idästä länteen ja etelästä pohjoiseen ulottuva urbaani uuden ajan kaupunkipuisto.

Lue lisää täältä.

Näkymä Vallisaaresta. Kuva: Ninaras/Wikipedia (CC BY 4.0)

Mitä teemme

Helsingin luonnonsuojeluyhdistyksen toimintaryhmissä pääset vaikuttamaan kaupungin tulevaisuuteen, suojelemaan lähiluontoa, järjestämään…

Lue lisää

Kaava- ja metsäryhmä

Retkitoiminta

Lepakkokerho

Torppa, Helsyn vuokraama huvila

Torppa – huvila merenrannalla