Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Helsingin yhdistys

Helsinki
Navigaatio päälle/pois
Kuusitiainen. Kuva: Jenni Sipilä / SLL

Kaavoitus ohjaa Helsingin maankäyttöä ja tiivistää kaupunkirakennetta – siis lisää rakennuksia ja usein vähentää luontoa. Valitettavasti kaavoitus uhkaa monin paikoin sekä kaupunkilaisille että luonnolle tärkeitä viher- ja ranta-alueita. 

Kaavoitukseen on tarpeen pyrkiä vaikuttamaan ajoissa, koska vaikuttaminen on liian myöhäistä silloin, kun työkoneet ilmestyvät lähimetsään raivaamaan tilaa kerrostaloille. Tämän vuoksi Helsyn kaava- ja metsäryhmän jäsenet seuraavat ahkerasti Helsingin alueen kaavoitus- ja ympäristölupaprosesseja.

Kaava- ja metsäryhmä antaa lausuntoja, muistutuksia ja mielipiteitä, osallistuu kaavoitustilaisuuksiin sekä vaikuttaa päättäjien mielipiteisiin. Ryhmä tiedottaa myös tärkeistä lausunnoistaan ja järjestää tarvittaessa retkiä tai tiedotustilaisuuksia toimittajille ja päätöksentekijöille.

Jos kaavoitus- ja metsäkysymykset kiinnostavat ja haluat vaikuttaa siihen, että Helsingin monipuoliset metsät ja luonto säilyvät tulevillekin kaupunkilaisille, tämä on oikea paikka sinulle! Ole yhteydessä Helsyn järjestösihteeriin, jos haluat mukaan puolustamaan Helsingin luontoa.

Aito metsä viihtyy ja viihdyttää kaupungissa

Helsy on jo usean vuoden ajan vaatinut kaupunkia luopumaan turhista hakkuista. Näitä ovat muun muassa aukkohakkuut, pienpuuston liiallinen karsiminen, hakkuut lintujen pesintäaikana sekä kuusten yksipuolinen poistaminen. Metsät ovat kaupungin keuhkot, jotka turvaavat kaupunkiluonnon monimuotoisuuden, tarjoavat luontoelämyksiä ja hillitsevät ääriolosuhteita. Vaadimme hallittua hoitamattomuutta kaupunkimetsiin.

Lue täältä lisää Helsingin metsistä.

Päivitetty 24.7.2022

Esimerkki kaavaryhmän työstä, Helsingin yleiskaavan lausunnosta (2015).

Mitä teemme

Helsingin luonnonsuojeluyhdistyksen toimintaryhmissä pääset vaikuttamaan kaupungin tulevaisuuteen, suojelemaan lähiluontoa, järjestämään…

Lue lisää

Vieraslajiryhmä

Viestintäryhmä

Retkiryhmä

Lukupiiri

Lepakkokerho

Hankkeet