Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Helsingin yhdistys

Helsinki
Navigaatio päälle/pois
Kirsikkapuu kukkii
Alppipuiston upea kirsikka

Alppiharjun alueella on ihastuttavia kalliopuistoja. Teimme näihin puistoihin syysretken parhaimman ruskan aikaan ja näimme puut niiden syksyisessä väriloistossaan. Nyt teemme retken näihin samoihin puistoihin Maailman mehiläispäivänä 20.5. puiden kukkiessa.

Varhain keväällä kukkivat puut ovat tärkeitä ravinnonlähteitä pölyttäjille. Maailman mehiläispäivää on vietetty vuodestä 2017 lähtien ja retkellämme voimme seurata pölyttäjien pörinää kirsikankukissa.

Retkemme alkaa Sturenkadulta pysäkin H2122 vierestä. Kuljemme Lenininpuistoon ja jatkamme sieltä Alppipuistoon, jossa muun muassa kirsikkapuut kukkivat toivon mukaan juuri silloin. Sieltä kuljemme vielä Omenankukkapuistoon Linnanmäen eteläisellä kalliorinteellä.

Lenininpuisto on perustettu 1961 puutarhanäyttelykohteeksi. Sen suunnitteli maisema-arkkitehti Maj-Lis Rosenbröjer. Lenininpuisto on nykyään hieno puisto, jossa puiden ja perennojen monilajisuus yllättää.

Alppipuiston alkuperäinen suunnitelma on Henrik Borgströmin. Sitä on uudistettu Svante Olssonin toimesta ja peruskunnostus tehtiin Lars Liljeforssin suunnitelman pohjalta 1985. Viimeisin uudistus on tehty vuoden 2007 suunnitelman mukaan.

Omenankukkapuisto on pieni salainen 1960-luvulla perustettu puutarha Linnanmäen eteläisen sisäänkäynnin kallioilla. Sinne on istutettu koristeomenapuita, joista lisäykseen on otettu koristeomenapuut Malus ‘Linnanmäki’ ja ‘Tumma kaunotar’.

Oppaanasi ovat Leena Mikola ja Heidi Rantalainen.

Retkelle ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Tervetuloa mukaan!

Tapahtumakuvat Heidi Rantalainen