Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri

Uusimaa
Navigaatio päälle/pois

Hiljan päivät ja hiljainen haavanlehti -palkinnot

Hiljan päivä 8.10. on Luonnonsuojeluliitossa hiljaisuuden päivä.

Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri järjestää Hiljan päivänä 8.10. tilaisuuksia, joissa se jakaa Hiljainen haavanlehti -kunniakirjan luonnonhiljaisuuden hyväksi tehtävästä työstä. 

Hiljan päivän kunniakirjan ”Hiljainen haavanlehti” saajat:

2022 Kaivosaktiivi Heikki Kasurinen Rajat Yaralle -liikkeestä Siilinjärveltä.

2021 Nokia Oyj sai palkinnon etätyön edistämisestä. Se taas vähentää mm. liikennettä ja sitä kautta edistää hiljaisuutta ja vähentää melua.

2020 Ympäristövirkamiehet ry sai Hiljainen haavanlehti -kunniakirjan. Ympäristövirkamiehet tekevät työtä melun hillitsemisen ja hiljaisuuden puolesta. Esimerkiksi kunnissa meluselvitykset ja meluntorjunnan toimintasuunnitelmat suurissa kaupungeissa ovat osa tätä työtä. Myös kaavoitusprosesseissa ja ympäristölupaharkinnassameluntorjunta on tärkeää.

2019 Palkinto myönnettiin Louhimoliikkeelle, joka on vastustanut meluisia louhoksia ja sitä kautta puolustanut hiljaisuutta Uudenmaan luonnossa.

2018 Palkinto luovutettiin merimeluseminaarin yhteydessä SAMBAH-hankkeelle (Static acoustic monitoring of the Baltic Sea harbour porpoise).

2017 palkkittiin Luonto-Liiton metsäryhmä, koska metsien suojelu säilyttää myös hiljaisia alueita. Annettiin äänimaisemasta julkilausuma.

2011  piiri luovutti Hiljainen haavanlehti -palkinnon Helsingin luonnonsuojeluyhdistyksen retkivastaava Tiina Raivikolle. Helsy on järjestänyt hiljaisuus-teemalla retkiä ja pitänyt asiaa esillä.

2010 Hiljainen haavanlehti -palkinnon sai melun terveysvaikutuksia tutkinut LT Marja Heinonen-Guzejev.

2009 Uudenmaan piiri piti Hiljaisuus! -seminaarin 7.10. Hiljainen haavanlehti -palkinto myönnettiin Veikkolan kyläyhdistykselle, joka on pitkään taistellut saadakseen melusuojauksen moottoritielle kylän kohdalle.

2008 Hiljainen haavanlehti -palkinto annettiin tutkija Outi Ampujalle arvokkaasta työstä hiljaisuuden puolestapuhujana.

2007 Hiljainen haavanlehti -palkintoa ei jaettu.

2006 Uudenmaan ympäristönsuojelupiiri myönsi ensimmäisen kerran Hiljan päivän Hiljainen Haavanlehti -palkinnon (kunniakirjan). Palkinto myönnettiin Hyvinkään kaupungin ympäristöpäällikkö Minna Sulanderille.

2004 Hiljan päivän päätapahtuma oli moottorikelkkailun ympäristövaikutuksia käsittelevä seminaari Tampereella.

2001-02 Suomen luonnonsuojeluliitto näyttää järjestäneen Hiljan päiviä. Hiljan päivän ”keksi” edesmennyt Ilkka Stén SLL:n suunnittelupäivillä.