Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pirkanmaan piiri Nokian yhdistys

Nokia
Navigaatio päälle/pois

Halimaan metsä ja kallioalue on uhattuna! Alueen yleiskaavoitus etenee

Aurinkokallio on erityisen arvokas Myllyhaan päiväkodin ja koululaisten lähimetsänä. Yli satavuotias kuusikko on kaupungin keuhkot ja hiilinielu. Kuva: Tapio Perttunen

Nokian kaupunki suunnittelee rakentavansa Halimaankallioiden alueelle pientaloasumista asukkaiden vastuksesta huolimatta. Kaavaluonnos oli nähtävillä vuonna 2018 ja sitä vastustavaan adressiin kerättiin tuhatkunta allekirjoitusta. Nyt asia on otettu uudestaan esiin. Kaupunkikehityslautakunta käsittelee yleiskaavamuutoksen ehdotusta kokouksessaan 23.2.2021.

Halimaan metsä- ja kallioalueet ovat aktiivisessa virkistyskäytössä ja sillä on suunnaton merkitys kaikenikäisten ihmisten terveydelle ja hyvinvoinnille. Myllyhaan päiväkodin lapset ja koululaisten Aurinkokallion rauha on uhanalaista kaavoitussuunnitelmien vuoksi. Valtuutettuihin kannattaa olla yhteydessä, jotta he ymmärtäisivät hylätä rakentamishankkeet ja säilyttää luonnon.

Lue yhdistyksemme retki-artikkeli kahden vuoden takaa: Lumisella retkellä Aurinkokalliolle.